Se min flotte nye Le Creuset-gryte! |
Toscansk bønnesuppe
4 middagsporsjoner (eller to til middag og to til lunsj neste dag)
1 rød løk,
2 store gulrøtter
1 rød chili
1 liter grønnsaksbuljong (hjemmelaget, kuber, konsentrat, du velger)
1 boks cherrytomater
1 hermetikkboks med hvite bønner
1 fedd hvitløk
150 g (eller en halv pakke) spinat, skylt
pesto og parmesan til garnering
Skjær løken i to, legg halvpartene med den flate siden ned og skjær i skiver fra siden. Skjær gulrøttene i tynne skiver som mynter. Finhakk chili. Ha alle grønnsakene i en gryte med litt olivenolje og fres dem i 1 minutt på middels varme. Skru opp varmen og ha i grønnsaksbuljongen. La gryten koke under lokk i 10 minutter. Skyll de hermetiske bønnene, og ha dem i gryten sammen med cherrytomatene. Klem eller riv i hvitløksfeddet. La det koke i 2 minutter til. Til slutt har du i spinaten og rører rund. Server i store suppeskåler med pesto og parmesan ved siden av som hver enkelt kan ha oppi suppen.
Vil du gjøre det litt mer elegant lager du din egen pesto mens suppen putrer. Oppskriften finner du her.
Ha gjerne godt brød til.
4 kommentarer:
Denne var nyyyydelig, Eva! Skal prøve fiskegryta di i morgen.
Denne vil jeg prøve!
Denne suppa vil jeg prøve!
Så hyggelige kommentarer! Takk @Tone! Og håper den smaker, @Gisle!
Legg inn en kommentar