lørdag 1. juni 2013

Toscansk bønnesuppe

Denne gode, lette og lekre suppen er perfekt for en sommermiddag. Fullpakket av sunne grønnsaker og masse smak, er den både sunn og rask å lage, samtidig som den smaker godt. Oppskriften er basert på noe jeg fant på vg.no, men jeg har som vanlig modifisert litt.


Se min flotte nye Le Creuset-gryte!

Toscansk bønnesuppe
4 middagsporsjoner (eller to til middag og to til lunsj neste dag)

1 rød løk,
2 store gulrøtter
1 rød chili
1 liter grønnsaksbuljong (hjemmelaget, kuber, konsentrat, du velger)
1 boks cherrytomater
1 hermetikkboks med hvite bønner
1 fedd hvitløk
150 g (eller en halv pakke) spinat, skylt
pesto og parmesan til garnering


Skjær løken i to, legg halvpartene med den flate siden ned og skjær i skiver fra siden. Skjær gulrøttene i tynne skiver som mynter. Finhakk chili. Ha alle grønnsakene i en gryte med litt olivenolje og fres dem i 1 minutt på middels varme. Skru opp varmen og ha i grønnsaksbuljongen. La gryten koke under lokk i 10 minutter. Skyll de hermetiske bønnene, og ha dem i gryten sammen med cherrytomatene. Klem eller riv i hvitløksfeddet. La det koke i 2 minutter til. Til slutt har du i spinaten og rører rund. Server i store suppeskåler med pesto og parmesan ved siden av som hver enkelt kan ha oppi suppen.

Vil du gjøre det litt mer elegant lager du din egen pesto mens suppen putrer. Oppskriften finner du her.
Ha gjerne godt brød til.


4 kommentarer:

Tone Haarr sa...

Denne var nyyyydelig, Eva! Skal prøve fiskegryta di i morgen.

Gisle sa...

Denne vil jeg prøve!

Gisle sa...

Denne suppa vil jeg prøve!

Eva sa...

Så hyggelige kommentarer! Takk @Tone! Og håper den smaker, @Gisle!