mandag 14. april 2008

Steinbit med basilikumsaus, stekt sopp og fløtegratinerte poteter



Steinbit:
Smøres godt inn med salt, så den beholder fastheten. La den ligge i saltet mens du gjør andre forberedelser. Før fisken stekes skylles saltet av, man vil jo kjenne smaken! Stekes i en middels varm panne, i smør/olivenolje i 2-3 minutter på hver side.
Basilikumsaus:
1/2 potte basilikum, finhakket
1/2 løk, finhakket
2 vårløk
2 dl fløte
en skvett sitronsaft
salt og pepper
Fres løk, vårløk og halvparten av basilikumen i oliveolje i en kjele til blandingen blir myk (3-4 minutter). Tilsett fløten og la koke ned til ønsket tykkelse. Tilsett sitronsaften, saltet, pepperet og resten av basilikumen.
Soppen stekes etter egen oppskrift og preferanse, sukkererter kokes i sterkt saltet vann i 3 minutter, eller til de får en intens grønnfarge.
Fløtegratinerte poteter:
Jeg brukte amandine-poteter, som er nydelige og perfekte til denne retten.
6 poteter i tynne skiver
2 dl fløte
1 dl melk
et fedd hvitløk, i tynne skiver
salt og pepper
ost til strøssel
Skrell og skiv potetene. Legg dem i en gryte med fløteblandingen og hvitløken og la koke i 8 minutter. Helles over i en ildfast form, dryss ost på toppen. Stekes til osteskorpen har blitt gylden.
Lykke til!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette ser helt grisegodt ut. skal prøve den i dag. genialt å trekke potetene i fløte før de går i panna. je

Eva sa...

@anonym: Takk for koselig kommentar! En av mine første oppskrifter på bloggen :) Håper det smakte!