lørdag 29. mars 2008

Unge stemmer møter gammel musikk

Søndag 6. april klokken 17:00 i Margaretakyrkan


Jeg synger som kjent i Bærum Vokalensemble, og jeg vil gjerne anbefale konserten vi skal ha neste søndag med vokalkvintetten Hangar. Vi skal synge musikk fra middelalderen, stort sett komponert av anonyme komponister. Det blir utrolig stemningsfullt og vakkert, og om jeg får si det selv så passer de lette stemmene våre til denne svevende og gudsnære musikken.

Vi skal blant annet synge Missa de Tournai, som er veldig spesiell og veldig vakker. Det er rart med middelaldermusikk.. den kan kanskje fortone seg som monoton hvis man ikke lytter, men når man gir seg hen til den er den helt unik, utrolig nyanserik og meditativ. På en ikke-kjedelig måte. Akkordene er enkle kvinter og kvarter, men i vår dur-treklangdominerte verden lyder kirketoneartene fremmed og kjent på samme tid.

Utover 1100-tallet kom gotikken inn i byggestilen, med sin kronglete ornamentikk og de høye spirene, og utrolige kirkerommet som liksom strekker seg opp mot Gud. Veggene er dominert av utsmykkede vinduer og glassmalerier, og den mørke stenen. Middelaldermenneskene bygget disse kirkene som et bilde på det himmelske Jerusalem, og satset på fremmedgjøring og prakt. Musikken vi skal synge er skapt for å resonnere i disse kirkerommene og bringe lytterne inn i komponistens bilde av Gud.

Håper alle kan komme! Jeg anbefaler denne konserten på det varmeste!
(Og billettene er ganske billige! 100/50 kr, kjøpes i døren) Dette er en opplevelse det er synd å gå glipp av, og vi har arbeidet mye for å få det til.

Ingen kommentarer: