tirsdag 19. august 2008

Kantarellsuppe


Dette er en kantarellsuppe som smaker helt himmelsk, og som er grei mot lommeboken.

3-4 porsjoner


1 liten løk
1 liten purre (mest det hvite)
1 vårløk (kan sløyfes)
200 g champignon
150 g kantareller (spar 5-6 fine kantareller til pynt)
ca 5 dl buljong/kraft
salt og pepper
2 ss Snøfrisk kantarell (kan erstattes av annen kremost eller rømme)
1 klunk sprit (1-2 ss)***
Krutonger og persille til pynt

Skjær opp løken og purren og vårløken og fres dem i olje i en gryte på middels varme. De skal bli blanke. Rens soppen.* Skjær den i middels store biter og fres i gryten. Soppen kommer til å avgi en del væske, dette er bra!

Fres til alt har falt sammen og begynt å koke i sin egen kraft. Hell så i kraften** til den dekker grønnsakene og soppen så vidt. La det koke i 7 minutter.
Ta suppen av varmen og lag puré av den i blender eller med stavmikser. Hell den tilbake i gryten. Legg i de siste kantarellene og la dem trekke i noen minutter.
Nå kan du krydre i vei. Snøfrisk, salt, pepper, sprit, persille. Prøv deg frem, og smak.
Voilà! Dekorer etter hjertets lyst!
* Skyll kantarellene i et dørslag. Ha dem så oppi en bolle med kaldt vann, og skrubb vekk resten av skogen med hendene. Skyll så av i et dørslag igjen. Husk at sand i suppa er skikkelig ekkelt!
**Jeg hadde steinsoppbuljong, spesialimportert fra Italia, men grønnsaksbuljong skal gjøre susen
*** Se kommentarfelt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sprit?
Suppe med promille?

Eva sa...

Ja, det er den hemmelige ingrediensen min. Alkohol fordamper ved ca. 70 grader, så det blir ikke så mye promille når den kommer på bordet. Men det blir veldig godt :D