Inspirert av Nigellas "Muffins à la Welsh Rarebit", men allikevel ganske annerledes.
Evas lunsjmuffins
220 g mel
50 g havregryn (eller en annen type gryn eller grovt mel)
2 ss linfrø eller andre frø
2 ts bakepulver
1 ts salt
6 ss vegetabilsk olje (jeg brukte raps + oliven)
2 dl melk
150 g rømme/tyrkisk yogurt/matyogurt
1 egg
Tilsetninger: 1/2 løk i tynne skiver, soltørkede tomater (i olje) i bittesmå biter, oliven i skiver, vellagret ost (jeg brukte gouda, men det blir herlig med parmesan, sveitser, cheddar o.l.) Bruk så mye du har lyst til og det du finner i kjøleskapet. Ost og løk ville jeg satset på uansett.
Bland de tørre ingrediensene med hverandre. Bland så de fuktige ingrediensene og pisk egget inn i blandingen så alt blir jevnt. Bland så det våte med det tørre og putt oppi tilsetningene. Det er ikke så farlig om deigen er litt klumpete og ganske tyktflytende.
Fyll muffinsformene. Jeg fikk ni store. Spar litt ost til å drysse på toppen.
Stekes på 200 grader i 20-30 minutter. Dette avhenger av størrelsen og hvor mye du har fylt formene.
Ble de ikke fine? De smaker kjempegodt lukne, de kan fryses ned og varmes i ovnen eller i mikroen hvis man vil ha varme muffins til lunsj. Man kan ha dem med på universitet eller jobb osv.
5 kommentarer:
Hei Eva!
Jeg har bare nettopp oppdaget matblogger... og det er fantastisk! Sitter på jobb og får lyst til å lage mat!
Du store min! Desse MÅ eg bare lage. Fekk lyst til å starte med ein gong, men no er det igrunnen leggetid, så eg får vente til i morgon. Men ikkje lenger!!!
Kamikaze: Så bra du får lyst til å lage mat. Det er et stort kompliment!
Tove: Hurra! Håper de smaker.
Dei sto i omnen klokka ni i dag tidleg, og smakte herleg, tykte eg. Putta i løk, ost og soltørka tomatar. Min kjære var ikkje så begeistra for tomatane, så eg prøver utan dei, men med dobbelt så mykje løk neste gong. :-)
Tove: Så hyggelig at de smakte! Jeg brukte faktisk soltørket tomat i olje, som jeg skylte av sånn at de ikke skulle dominere for mye. Men hver har sin smak ;)
Legg inn en kommentar