onsdag 10. september 2008

Pastagrateng

Dessverre har jeg veldig kaldt lys på spisebordet mitt. Denne pastagratengen fortjener matpornolys av det varme slaget, så man ser de gyldne sjatteringene i den smeltede osten, og den lyse, herlig boblende tomatsausen! Dig in!

Til to:

150 gr kort fullkornspasta (kokes etter anvisningen på pakken)
1 ss olivenolje
1 liten klatt smør (kan sløyfes)
1 mellomstor løk (hakket)
2 fedd hvitløk, skåret i tynne skiver eller presset
1 stor gulrot (revet)
1 boks hermetiserte tomater (hele)
urter (oregano, basilikum)
1 klump mozarella (i skiver)
1 neve revet ost (parmesan, jarlsberg, hva enn du har i kjøleskapet)


Varm opp olje og smør i en passe stor gryte. Når smøret har smeltet steker du løk og hvitløk på middels varme. Når løken blir blank, ha i gulroten og fortsett surringen i et par minutter. Hvis du bruker tørkede urter tilsettes de nå! Tilsett tomatene og la hele sausen småputre i 20 minutter.

Kok pasta!

For en jevn konsistens tar du gryten av platen og mixer med en håndmixer (eller heller over i blender). Varm opp sausen igjen og tilsett ferske urter (basilikum). Hold igjen en øse av sausen.

Ha den kokte pastaen over i gryten med saus og bland godt. Hell over halvparten av blandingen i en ildfast form, og legg noen mozarellaskiver på toppen. Ha resten av pastaen i formen og hell over den igjenholdte øsen med tomatsaus. Legg mozarellaskiver på toppen, og strø osten over til slutt.

Gratinér i ovnen på 210C til osten blir gylden. (Bruk gjerne grillelementet de siste par minuttene).

Voilà! Billig og god pastagrateng for to!

3 kommentarer:

Lille søster sa...

Nam! Denne blir nok prøvd ut snart!

Eva sa...

Det fortjener den! Si ifra om du likte den, og om du har funnet på noe spennende med den!

Tove sa...

Eg seier nam, eg og! Takk!