Denne retten er inspirert av en pastarett i Nigella Express, men jeg har forandret den såpass mye at jeg vil tørre å påstå at den er min egen. Enkel, grei, rask å lage, supergod!
Til to:
200 gram spaghetti
200 gram sopp
saften og skallet fra en halv sitron
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
timian
persille
2 ss fløte (kan sløyfes)
parmesan
salt og pepper
Kok opp vann til pastaen. Italienerne sier at pastavann skal være like salt som middlehavet, men det er lurt å tilsette saltet når vannet allerede er kokt opp.
Rens soppen og skjær den i tynne skiver. Stekes raskt i en veldig varm stekepanne. Ta platen av varmen og tilsett fløten, rør rundt så den dekker soppen.
Lag sausen: Bland sitronskall, sitronsaft, olivenolje og finhakket/presset hvitløk i en stor bolle. Tilsett timian.
Kok pastaen al dente, bland soppen i sitronsausen, og bland alt sammen i kjelen som du kokte pasta i. Dryss over litt salt og pepper.
Pyntes med reven parmesan og persillekvaster.
God middag!
2 kommentarer:
Høres godt ut! Jeg har en stor boks med kantarell fra mamma som venter på å bli spist:)
Er det best med fersk timian, eller går det greit å bruke tørket?
Det går bra med tørket timian. Jeg ville kanskje stekt kantarellen i smør og ikke skåret den i for små biter. Lykke til!
Legg inn en kommentar