fredag 18. desember 2009

Pasta e ceci

Pasta og kikerter er en klassisk italiensk rett. Jeg fikk en gang en oppskrift av en italiensklærer i Siena, som jeg har lagret et sted langt bak i hodet. Denne oppskriften er løst basert på den. Pasta og kikerter er en enkel, rask lunsj eller middag. Den er mettende og næringsrik, samtidig som den er underlig tilfredsstillende og nesten litt elegant.



Pasta e ceci 

2 porsjoner


1 boks avrente kikerter
5 dl vann
1 buljongterning (helst økologisk grønnsaksbuljong)
1 ss tomatpuré
1 tomat, skåldet og hakket
1 dl makaroni eller dilatini eller annen suppepasta

Kok opp vann og buljong. Tilsett tomat og tomatpuré. La dem koke sammen i ca 5 minutter. Øs opp ca en dl av væsken i et desilitermål eller lignende og ha i halvparten av kikertene. Kjør til puré med stavmikser, eller kjør det hele i en blender eller mixmaster (hvis du velger å bruke bleder bør væsken bli litt avkjølt først, ellers kan det eksplodere, og det vil vi ikke). Sett blandingen til side.

Kok pastaen i buljongen etter tidsanvinsingen på pakken. Når det er et minutt eller to igjen tilsettes de resterende hele kikertene og kikertpureen.

Pyntes med ruccola eller basilikum hvis det er ønskelig.

2 kommentarer:

Jone sa...

Dette var godt!

Eva sa...

Woo! Jeg er glad du likte det!