Det er mange som liker å spise et større måltid på søndag ettermiddag. Som er smarte og kjøper inn det de trenger på lørdagen. Som er flinke til å planlegge. Det er ikke jeg. Søndag er for meg den ultimate kjøkkenskap-middag-dagen. Jeg titter i skap og kjøleskap for å se hva jeg kan fiske frem og lage noe godt av. Og denne gangen var jeg skikkelig heldig. Vi hadde tunfisk på boks, en åpnet kartong med tomatpassata i kjøleskapet, en 1/4 boks med matfløte og fusili. Men jeg øynet en stor mulighet, og jeg kan love at det blir godt! Jeg kunne like gjerne kalt dette "spisskammerspasta", men det har liksom ikke den samme fristende italienske klangen...
Generelt sett kan jeg med en gang innrømme at jeg har syndet mot italienernes strenge pastaregler, selv om jeg har valgt å gi retten et italiensk navn. Italienerne vil nemlig aldri putte ost i en rett med fisk. Men det bryr jeg meg ikke om, regler er til for å brytes, og ost er godt på alt! Vel, nesten.. Domenica er altså søndag på italiensk. Fusilli er smart å velge fordi den gode sausen setter seg mellom rillene i skruene. Tomatsausen er superkremete og nydelig alene, hvis du ikke spiser kjøtt eller ikke liker tunfisk.
Fusilli alla Domenica
til to personer
200 g fusilli
1 ss olje
1 liten rødløk
1 dl tomatpassata (jevn tomatsaus på boks/kartong)
1/2 dl matfløte
1 boks (185 g) tunfisk
1 ss smør
salt og pepper
parmesan til å drysse over
Kok opp vann i en stor gryte. Finhakk løken og fres den på middels varme i en stor stekepanne i 5 minutter eller til den blir myk og blank. Ha i tomatpassataen og skyll gjerne ut boksen med litt vann (hvis du brukte siste rest av innholdet). La koke på svak varme til sausen har kokt godt inn, og er blitt ganske tyktflytende og konsentrert. Ha i fløten og rør til alt er godt blandet. La den putre på svak varme i noen minutter til. Ha i tunfisken og ta av varmen. Bland godt. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Rett før du skal helle av vannet setter til side et krus med pastakokevann. Bland pastaen inn i sausen i stekepannen. Bland godt til alle pastaskruene er godt dekket av saus. Spe på med pastakokevann hvis blandingen er litt tørr. Du trenger sikkert ikke mer enn 1/2 dl. Servér med et godt dryss med nyrevet parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar