tirsdag 30. september 2014

Lun blomkålsalat med valnøtter og kidneybønner

Dette er en enkel og god salat som passer like bra til middag som til lunsj. Jeg lager ofte en stor porsjon (som dette er), og har med meg restene på jobben. Den er smakfull og frisk, samtidig som den er mettende. Det er i tillegg en veldig sunn salat. Den passer fint som hovedrett i seg selv, kanskje med noen skiver godt surdeigsbrød med smør, eller som tilbehør. Den kan absolutt finne sin plass på et koldtbord eller i grillsesongen. Oppskriften er inspirert om ikke nesten kopiert av smittenkitchen, men jeg tillater meg å poste den likevel. Velbekomme.

Lun blomkålsalat med valnøtter og kidneybønner 

Stor porsjon, 3-4 til middag eller middag og lunsj til to personer


1 pent blomkålhode
1 boks kidneybønner
100 gram rucculasalat eller annen salat (jeg brukte en pose baby leaf ruccola)
100 gram fetaost
50 gram valnøtter
Noen kvaster persille
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts rødvinseddik
salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Legg bakepapir på en stekeplate. Skyll blomkålen og del den i små buketter. Ha bukettene i en stor bolle og hell over litt olivenolje, salt og pepper. Bland godt. Ha på stekeplaten og bak i ovnen i ca 15-20 minutter, til blomkålen er mør og litt brun i kantene.

Ha valnøttene i en tørr panne og rist i noen minutter på høy varme. Pass på så de ikke blir brent. Ha dem over i en skål og sett til side.

Skyll bønnenene godt og ha dem i en stor salatbolle. Ha i fetaost i terninger og ruccola. Ta ut blomkålen og la den avkjøle seg noen minutter. Så har du blomkålbukettene i bollen sammen med valnøttene og strø over finhakket persille.

Bland olivenolje, sitronsaft, eddik, salt og pepper i et glass med tett lokk. Rist til alt er godt blandet. Hell over salaten. Server. Nam!



Ingen kommentarer: