Om meg

Hei!Jeg heter Eva og jeg elsker mat! Jeg drømmer om mat, om hva jeg skal lage til middag, om herlige retter på restauranter og ting jeg har sett på blogger. Dessuten er jeg kokebokavhengig, og liker å orientere meg om hva som finnes der ute, i tillegg til Nigella Lawson som jeg elsker.

Om bloggen

All About Eva er oppkalt etter den fantastike filmen All About Eve fra 1950, og siden jeg heter Eva og dette er min blogg så tenkte jeg at det var et morsomt navn å velge. Nå har jo bloggen blitt mer en oppskriftsblogg, så navnet er kanskje litt misvisende, men det er fortsatt mine oppskrifter og mine meninger om forbrukermakt, mat og andre viktige ting, så da beholdt jeg navnet.

Om å ikke spise kjøtt
Jeg sluttet å spise kjøtt i 2001, men jeg spiser fortsatt fisk, egg og meieriprodukter. Jeg har aldri vært spesielt glad i kjøtt, men jeg elsker derimot dyr og vil helst ikke spise dem. Mange lurer på hvorfor jeg spiser fisk, og det er kanskje ikke alltid like lett å begrunne fra et dyrevelferdsperspektiv. Men jeg kan vel bare si at jeg ikke er perfekt, og noen laster har man alltid. Jeg forsøker å spise fisk som ikke står i fare for å bli overfisket, og jeg spiser heller ikke veldig store mengder fisk. Hvis noen lurer så trekker jeg grensen ved pattedyr, og spiser ikke fjærkre på grunn av de grusomme forholdene som kyllinger lever under. Derfor velger jeg alltid økologiske egg, som bare koster noen få kr mer per kilo enn vanlige egg.  Det er ikke så stor kostnadsforskjell, men forskjellen er enorm for dyrene.

Maten på disse sidene er ikke preget av erstatningsprodukter som skal imitere kjøtt. Jeg liker ikke vegetarmat som prøver å smake som kjøtt, så her finnes det ikke ikke oppskrifter på quorn eller soyapølser. Dette er produkter som mange sikkert har glede av, men for meg er de ikke interessante.

Min erfaring
Jeg har ikke kokkeutdannelse eller noen annen matfaglig utdannelse. Jeg har derimot mye personlig erfaring innenfor matlaging, og jeg har lest veldig mye litteratur om mat. Min interesse for matlaging startet tidlig med kanelbollebaking med mamma, og pannekakesteking med farmor. I 2001 begynte jeg å lage mye mer av min egen mat, for å ikke plage familien med mine sære matvaner. Når man lager vegetarmat må man tenke litt annerledes rundt komposisjonen av måltidene, fordi man ikke står overfor kjøtt + tilbehør-konseptet.

Jeg håper du vil finne inspirasjon i disse sidene. Her er maten som jeg lager, og som de jeg er glad i spiser sammen med meg. De fleste rettene lager jeg gang på gang, med små variasjoner. Håper du også kommer til å like dem.

Velbekomme!