torsdag 13. november 2008

Mias sjokoladekake

En rask, god og enkel sjokoladekake som ble spist opp før jeg rakk å fotografere. Men nå ser jo sjokoladekaker stort sett like ut, og jeg har ikke akkurat et kurs i fotografering og speilreflekskamera.

Mias sjokoladekake (Fra Den nye rutete kokeboken)

100 g mørk sjokolade
70 g smør
3 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel

  1. Smelt sjokoladen og smøret i vannbad
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis
  3. Avkjøl sjokoladeblandingen og tilsett den i eggedosisen. Vend forsiktig.
  4. Tilsett mel. Vend forsiktig
  5. Hell blandingen i en smurt form. Jeg brukte en rund springform.
Stekes på 175 C i 20-25 minutter. Serveres avkjølt, med pisket krem og fersk frukt, eller bare som den er.

Lett som en plett, og veldig godt! (Imponerende er det også å slenge sammen en kake på en halv time!)

1 kommentar:

Tove sa...

Høyrdest lettvindt ut. Må nok prøvast den og, ja! ;-)