Derfor vil dere finne mange bananoppskrifter her i bloggen, særlig bananmuffins i forskjellige varianter. En annen ting jeg i blant gjør med overmodne bananer er at jeg skreller dem, skjærer dem i passe store biter og fryser dem ned. Da fungerer de som både fortykkende middel i smoothier, og som isbiter. To i én, for en glede!
Jeg har ikke så mange veganske oppskrifter på bloggen, og disse er heller ikke veganske, men de er uten egg, og ved å erstatte smøret med en planteolje vil de bli
Bananmuffins
fra How to Be a Domestic Goddess av Nigella Lawson
12 muffins
30 g smør
60 ml honning (2 ss)
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 store (over)modne bananer
150 g mel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts kanel
en klype salt
Sett ovenen på 190 C. Smelt smør, honning og vaniljeekstrakt i en gryte på lav varme. Sett til side til avkjøling.
Mos bananene i en bolle.
Mål opp de tørre ingrediensene i en annen bolle og rør sammen.
Hell honning- og smørblandingen i de moste bananene og bland godt. Tilsett de våte ingrediensen til de tørre og rør raskt og ikke for mye, det holder med et par-tre ganger. Av en eller annen grunn vil ikke muffins vokse hvis man rører for mye i røra.
Hell i muffinsformer, denne røra er nok til tolv muffins i et muffinsbrett. Et muffinsbrett har vært en av de beste investeringene jeg har gjort i min bakekarriere, og en av de dårligste for midjemålet. Stek i 20 min, eller til muffinsene er gjennomstekte. Avkjøl på en rist.
3 kommentarer:
Ser gode ut :) Er hekta på å ha banan i det meste, både i div kaker og smoothie :) Men liker øko banan best ;)
honning er ikke vegansk.
Anonym: Nei, det er helt sant. Dette skal jeg rette.
Legg inn en kommentar