Foto: F. Shah |
Fish Pie
til 4 personer
1 kg poteter
2 dl melk
50 g smør
125 g revet skarp cheddar
1 purre
1 stor gulrot
200 g laks
200 g torsk
200 g røkt kolje
100 g reker
3 ss creme fraiche eller seterrømme
salt og pepper
Skrell potetene og skjær dem i store kuber. Kok i usaltet vann til de er møre, 15 til 20 minutter. Hell av vannet og ha potetene tilbake i kjelen. La dem dampe litt på ettervarmen. Hell melk og smør ned i kjelen, og bland i litt salt. La det varme seg opp med potetene på ettervarmen. Mos så alt med en potetmoser eller gaffel. Ha i 100 gram av den revne osten, spar 25 gram til å ha på toppen til slutt.
Sett ovnen på 200 grader. Skjær fisken i kuber, og pass på at den ikke inneholder noen bein. Legg i en stor bolle. Skjær purren i to, skyll godt og skjær i tynne halvmåner. Skrell gulroten og skjær i tynne skiver. Ha i bollen sammen med fisken og rekene. Bland i salt og pepper og creme fraiche. Legg i en stor ildfast form. Legg potetmosen over fiskeblandingen som et lokk. Strø over resten av cheddaren. Stek i 20 minutter. Sett så ovnen på grillfunksjonen, sett formen høyt i ovnen og gratinér i 5 minutter.
Servér med kokte selskapserter med et lite dryss mynte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar