fredag 15. januar 2010

Sushi Huset - Adamstuen

Sushisjappene popper opp som paddehatter rundt om i byen, og jeg fortsetter mitt evige arbeid i å teste dem ut. Som dere kanskje har sett har jeg unngått de dyre, fancy sushistedene som Nodee og Alex Sushi. Det er to grunner til dette: 1) Jeg er student. Jeg har ikke råd til å punge ut 900 kr for fancy dyr  sushi. Jeg vil heller spise 9 ganger på Bamboo, eller teste ni nye steder, 2) Alle vet om disse stedene. De står på alle avisers lister og det er åpenbart at det må være forholdsvis høy standard siden de faktisk topper alle disse listene.

Tilbake til Sushi Huset. Det viste seg at dette er en ny filial av en allerede popluær kjenning, nemlig Sushi Huset på Carl Berners plass. Der har jeg ikke vært, men hvis det er like bra som på Adamstuen så kan Carl Berners beboere glede seg.
Sted: Sushi Huset (må kjempe med meg selv for å ikke samskrive dette navnet) ligger rett ved siden av Adamstuen trikkestopp. Det er relativt nyåpnet, tidligere har det vært innvandrerbutikk og Zenzi her.  Det står "lunsjbar" på vinduet i store bokstaver, og det er vel den følelsen man hovedsaklig får av lokalet. Bord oppunder vinduet med høye barkrakker. Ganske trangt, men koselig. Da jeg var der var det en stor gjeng som hadde satt sammen et par bord og fått et hyggelig langbord. (Disse menneskene, viste det seg, jobber i Mattilsynet, som ligger rett over gaten. Det at de spiste her gjør stedet enda mer attraktivt for min del!).Meny: Sushi Huset har en omfattende meny, med ulike sammensetninger. De ferdigkombinerte menyene heter "Fast meny" ,  og man kan velge mellom større og mindre porsjoner. I tillegg har de noen innteressante varianter som sashimisalat, handroll maki og husets spesielle. Disse ser veldig interessante ut og jeg får lyst til å komme tilbake og prøve meg frem.

Pris: Dette er et typsik billig sushisted. "Fast meny 1" som er 4 nigri og 4 sushi koster 69,- som take away. Ellers er alt annet også billig priset, men ikke så billig at jeg ikke stoler på stedet. Det dyreste på menyen er en kombinasjon av sashimi, nigri og maki til 210,- kr. Det får man 18 forskjellige biter for. Bra pris!
Mat: Jeg merker at jeg blir sulten av å skrive denne anmeldelsen. Klokken er 11.11 og jeg er klar for en dose tempura maki. Jeg bestilte misosuppe (29 kr) som kom med kamskjell (en sjeldenhet!). Den var god og varm og fyllende. I tillegg hadde jeg "Fast meny 1". All fisken var fersk og god, alle sushibitene smakte som de skulle. Det eneste jeg har å utsette er at bitene var litt for kalde, både risen og fisken. Og jeg liker soyasaus av et annet merke litt bedre. Men dette var en veldig god suhsiopplevelse og jeg har lyst til å komme tilbake!Konklusjon: Hvis Mattilsynet spiser her må det jo være bra!

Sushi Huset
Ullevålsveien 82
22 96 00 96
Man-fre: 11-21
Lør-søn: 13-21
www.sushihuset.no

For mer sushianmeldelser og et kult sushikart se sushiordeath.com

7 kommentarer:

Alt godt sa...

Juhu! Det er jo rett ved oss! Det blir nok sushi i morgon, ja... :-)

Eva sa...

Moro! Si hva du syns da! Og jeg må få prøvd den i Sannergata :)

Ingvild sa...

Jeg har faktisk ikke testet den ennå, jeg er ennå litt overveldet av alle de nyåpnede sushisjappene på Adamstuen. Vi var innom den som nettopp åpnet rett nedi gata forledendag. Den var ikke så veldig god. Så det blir nok Sushihuset fra nå av :)

Benedicte sa...

Du har fått en kreativ blogger award! Se http://beedicte.blogg.no/

Anonym sa...

hei! har vært på den i sannergata et par ganger nå (den ligger passelig til mellom meg og barnehagen, så det er lettvint å bestille, hente i barnehagen og gå innom på hjemveien med middag!) er fornøyd! må forresten anbefale sushi king ved bogstadveien, trikkestoppet rosenborg, ved siden av mucho mas sin filial. jeg jobber rett ved, og serverer ofte kundene mine sushi derifra, til stor begeistring! og den er bedre enn den i sannergata! :)

Anonym sa...

Så fin blogg du har:) Jeg har akkurat begynt å like sushi, og har blitt veldig glad i maki. Problemet er bare at jeg ikke liker nori, og sliter litt med å få biter som henger fint sammen når jeg dropper tangen... Har du noen tips?
Hilsen J

Eva sa...

Hei J! Jeg tror ikke jeg har noe bedre tips enn at man av og til må smake noe mange ganger før man lærer å like det. Det finnes noen typer maki der risen sitter utenpå nori - kanskje det kamuflerer smaken litt? Hvis du vil lage sushi selv kan du bruke andre ting til å rulle maki med - har sett alternativer med grillet paprika o.l., men har aldri prøvd selv. Lykke til uansett!