søndag 21. mars 2010

Pastagrateng med aubergin

Søndag. Det snør selv om det snart er vår. Været er en viktig faktor når jeg skal finne på noe å lage til middag. Det er ikke uten grunn at vi vil ha gryteretter og ovnsbakt kosemat med mye fett og karbohydrater når vinteren står på som verst. Nå titter både sol og blomster så vidt frem, men vinteren er ikke over. Fortsatt er det godt å trøste seg med en herlig, varm gryterett.

På søndager er det ofte vanskelig å finne på noe å lage, hvis man ikke allerede har planlagt middagen og gjort innkjøp i forveien. I byen er det ofte innvandrerbutikker som er åpne på søndager (i tillegg til en og annen Bunnpris med kø gjennom hele butikken, og 7-eleven som kun selger nødproviant og frossenpizza til astronomiske priser). Så hvorfor ikke unne seg en herlig, vegetarisk grateng hvor du finner alt du trenger på en av byens mange søndagsåpne grønnsakssjapper?

Jeg foreslår pastagrateng med aubergin. Jeg snublet over denne oppskriften og tenkte at den må være god. Bildene var lekre og kommentarene like så. Her ser dere bilde av resulatet mitt. Oppskriften er fra bloggen Coconut and Lime.

Oppskriftslisten står på engelsk med engelske målenheter. Jeg pleier ikke å bry meg om nøyaktige mål i middagsretter, så her følger min omforming, til to-tre personer.

1 aubergin
1 boks (400 g) hakkede tomater
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rødløk
1 ts tørket oregano
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss olivenolje
 salt og nykvernet, sort pepper

 200-300 g kort pasta, jeg brukte penne
 1 klump fersk mozzarella (125 g)
  revet parmesan etter smak


 Så følger du bare trinnene i oppskriften.

Pastagratengen ble veldig god! Beklager dårlig bilde, men det er litt vanskelig med dagslyls ved middagstider. Jeg vil absolutt anbefale denne oppskriften! Auberginen er kremet og mozarellaen og det øverste laget ble crispy og godt. Og ikke så altfor usunt.

Lykke til!

Ingen kommentarer: