tirsdag 2. november 2010

Brokkolisuppe med stilton

Dette er en herlig og enkel suppe inspirert av en oppskrift i Nigella Express. Men jeg har gjort den til min egen med noen små grep. Suppen er mettende og pikant, men samtidig fyldig og kremet. Helt perfekt i hustrig novembervær. Man kan selvsagt erstatte stilton med en annen type blåmuggost. Gorgonzola eller roquefort tror jeg kan bli bra.

Brokkolisuppe med stilton
Til 2-3 personer

1 stor brokkoli
1 purre
1 ss olivenolje
1/2 liter grønnsaksbuljong
100 g stilton
pepper

Rens purren godt og skjær den i biter. Fres den i olivenoljen i en middels stor gryte i et par minutter. Skjær brokkolien i buketter, skrell stilken og skjær den i biter også. Fres sammen med purren i et par minutter til. Hell over grønnsaksbuljongen og kok opp. La suppen småkoke i ti minutter eller til brokkolien er mør. Tilsett stilton og la suppen småkoke under lokk i 5 minutter til. Mix med stavmixer (eller i blender - vær forsiktig!). Smak til med pepper.


Server gjerne med litt brød ved siden av. Nyt.

1 kommentar:

Ingvild Lothe sa...

Nå vet jeg hva jeg vil ha til middag i morgen. Herlig tips. :)