søndag 16. oktober 2011

Spilled Milk podcast

Spilled Milk er en til tider hysterisk morsom podcast om mat som jeg bare må dele med dere! Hør og le, og kanskje lær litt også. Molly Wizenberg fra den nydelige bloggen Orangette og matskribent Matthew Amser-Burton snakker om et forskjellig mattema hver gang, de lager lunsj og spiser den og kommenterer. En av de morsomste episodene er "Scary Food", både del 1 og 2. I del 1 får vi høre om Mollys barndomsfrykt for klumper i mat, og Matthew tar med seg den skumle japanske retten Natto. Ikke trykk på linken hvis du har svak mage (selv om det er Wikipedia). Vi får også høre om Matthews redsel for "condiments", altså alle typer sauser som smakssetter mat, for eksempel ketchup, sennep, majones, remulade, eddik osv. Han er også redd for hardkokte egg på grunn av lukten. Molly serverer ham eggesalat - med majones og sennep. I Scary Food 2 får vi høre om lytter Claire sin frykt for lasagne, og om den finske spesialiteten mämmi, som lytter Jenna har en frykt for.


Jeg må innrømme at jeg deler litt av Matthews frykt for "condiments", jeg har lenge vært skeptisk til alt på listen bortsett fra ketchup. I voksen alder kan jeg takle sennep og majones i små mengder, men det er ikke noe jeg spiser mye av frivillig. I tillegg vet dere at jeg er livredd for agurker, spesielt sylteagurk. Tanken gjør meg kvalm. Generelt er jeg skeptisk til alt som er syltet i eddik (rødbeter, agurker, osv). I tillegg friker tanken på rå eggehvite meg ut såpass mye at jeg først lærte å spise speilegg for noen år siden, og de skal være nesten helt gjennomstekt. Rå eggeplomme er det ikke så farlig med. Jeg er også skeptisk til ål og blekksprut og visse typer skjell, men jeg begynner å komme meg. Har spist veldig god fritert blekksprut, men den eneste sushibiten jeg ikke takler er akkar.

Så da lurer jeg på hva slags mat dere er redde for?

Abbonér gratis på Spilled Milk på iTunes .

Ingen kommentarer: