fredag 15. mai 2009

Uten kjøtt?

Å som jeg elsker matblogger! Jeg leser hovedsaklig amerikanske matblogger, som dere kanskje har fått med dere. Grunnen til dette er at jeg ikke har funnet noen britiske som har fanget øyet mitt ennå. Noen tips? Uansett. Det er en ting som driver meg til vannvidd i kommentarene (vel egentlig to ting, men vi tar en rant av gangen her, hva?).

Dette er et fenomen som utarter seg aller grovest i kommentarene til Pioneer Woman (som for øvrig er fantastisk). Et lite utdrag:Hvorfor kan ikke disse mennene og disse dumme barna spise noe uten kjøtt? Hvorfor må halvparten av de gifte kvinnene som kommenterer hos PW klage sin nød over at mennene deres nekter å spise noe som helst uten kjøtt? Dette provoserer meg intenst. Ikke nok med at det er ekstremt lite miljøvennlig og usunt å spise så mye kjøtt, sitter altså disse kvinnene hjemme som husholdersker, fullstendig dominert av mann og barn på matfronten. Jeg kan ikke skjønne at de lar seg herse med slik!

Det er jo ikke det at disse menneskene er kresne, eller at de rett og slett ikke liker smaken på en type mat. Her er det snakk om å ikke like noe som mangler en smak, nemlig kjøtt. Hva slags logikk er dette? Jeg blir sint sint sint sint sint!

Så kom igjen kvinner! Stå imot! Server et deilig måltid uten kjøtt en gang i blant. Det er sunt for dere og for familien deres, og for miljøet og for dyrene og helt helt udelt positivt.

2 kommentarer:

Den hvetefrie jenta sa...

Enig, man må bare stå imot presset. Min erfaring er at de som skylder på mennene sine eller barna egentlig ikke har så lyst selv heller. Det man virkelig har lyst til, det gjør man. Hvis ikke man er utrolig selvutslettende da.

Eva sa...

Det var en interessant observasjon, Freja! Jeg kan være enig i det.