Uansett er dette en veldig veldig enkel og rask middagsrett, som jeg slenger sammen når jeg ikke har tid eller energi til å lage noe annet. Og så smaker den så godt, tatt i betrakning hvor lite energi den faktisk krever. I denne oppskriften har jeg bakt laksen i ovnen med teriyakisaus fra flaske, fordi det var det jeg hadde i kjøleskapet. Vanligvis pleier jeg å lage den med honningsennep (av merket Maille), men man kan selvsagt lage sin egen blanding av Dijon-sennep og flytende honning. Enda en variasjon er å legge et stykke brie, talleggio eller blåmuggost på laksen før den går i ovnen. Osterester er helt ypperlig å bruke opp på denne måten.
Laks med fancy kompost
Til 2-3 personer
3 gulrøtter
1 squash
1 løk
1 ss smør
salt og pepper
100 gram fetaost
2-4 porsjonsstykker laks
4 ss teryiakisaus
Sett på ovnen på 200 grader. Riv gulrøtter og squash. Jeg gjør dette med rivjerntillegget på foodprocessoren, ettersom jeg har revet fingrene mine tilstrekkelig mange ganger til å vite at jeg ikke har noe særlig talent for håndarbeid. Skjær løken i tynne halvmåner, ved å først dele den i to og så skjære fine strimler. Ha alt i en stor stekepanne med smøret og la det steke på ganske høy varme til blandingen har blitt myk og en del av vannet har fordampet. I mens setter du laksen i ovnen, etter at du har penslet den grundig med teryiakisaus. Laksen skal steke i 12 minutter, eller til den er gjennomstekt men fortsatt saftig. Eller slik du selv best liker den. Når grønnsaksblandingen er ferdig setter du den av varmen og tilsetter fetaosten i kuber. Serveres med couscous, bulgur, ris eller brød eller som den er (da kan dette vel kalles tilnærmet lavkarbo, hvis man ikke er redd for kokt gulrot).
1 kommentar:
Hei. Den så kjempegod ut. Takker for tips!
Legg inn en kommentar