lørdag 5. juli 2008

Gnocchi med safransmør og spinat


Jeg tenkte jeg kunne poste et bilde av det fine gnocchiresultatet mitt. Fordi jeg (som nevnt) ikke er helt dreven ennå, er de ikke akkurat perfekt formet. Men de smakte skikkelig godt! Inspirasjonen til retten kommer fra Middelhavsmat, av Cornelia Schinaharl, en bok som er nesten umulig å bruke fordi den er fullstendig feiltrykket. Moro er det lell.
Til 2:
Gnocchi - grunnoppskrift (halvparten av den er mer enn nok til to)
Safransmør:
50 g smør (eller en passelig stor klump)
50 g frisk spinat
en klype safrantråder, eller en knivsodd malt safran
salt og pepper
masse parmesan til å strø på
Smelt smøret i en liten kjele. Smøret bør ikke koke/steke, bare bli flytende. Sett til side og tilsett safranen.
Skyll spinaten godt og riv av store stilker. Ha den i en stor kjele med bare det vannet den har igjen fra skyllingen. La den dampe i 2 min (eller til den har falt sammen). Ha spinaten oppi smøret og varm forsiktig opp. Det skal ikke koke. Så koker du gnocchi og slipper dem oppi sausen med en gang. Rør forsiktig. Serveres med masse parmesandryss!

2 kommentarer:

Tove sa...

Eg har ikkje vore innom bloggen din på ei stund, så no har eg lese meg litt bakover. Håper du likevel les kommentaren! Vart nemleg så inspirert av gnocchi-laginga di at eg må setje i gang sjølv og, trur eg. Både med gnocchi-laging og mat-blogging. Tida vil vise. Takk for fint innlegg.

to vrange sa...

Mmm gnocchi! Ser gnocchioppskrifter på alle matblogger jeg stikker innom for tiden, tror jeg må lage en variant i løpet av uken...!