søndag 9. november 2008

Matblogger jeg leser

Jeg tenkte jeg kunne vise frem de bloggene jeg liker å lese for matinspirasjon.

101 cookbooks var min første matblogg. Heidi Swanson bor i San Francisco og blogger vegetar - og veganmat. Hun er opptatt av fullkornsprodukter, organiske grønnsaker og sunne alternativer. Det virker som om San Francisco er et perfekt område for å få tak i alle disse råvarene, og jeg blir helt sjalu av å lese beskrivelser og se bilder av markedene hun har tilgjengelig. Bildene er helt nydelige og veldig fristende, og hun har en liten introduksjon til hver rett. Jeg elsker når det er introduksjoner i kokebøker og blogger, da får jeg enda mer lyst til å lage rettene.

Cook (almost) Anything at Least Once
er forfattet av australske Haalo. Jeg vet ingenting om henne, men bloggen har fantastiske bilder, og hun har også introduksjoner. Dessuten kommer årstiddforskjellene mellom Norge og Australia tydelig frem - det er merkelig å lese om årets første asparges, og sukkererter i november. Oppskriftene virker veldig profesjonelle, og er veldig fristende. Haalo er veldig opptatt av grønnsaker og ost, men har også kjøtt og fisk på menyen. Jeg syns allikevel at det er søtsakene som frister mest.

Peppernet
er en norsk side som inneholder mange gode tips om råvarer og teknikker, selv om jeg må si at Gert Nygårdshaug og Torgrim Eggens restaurantanmeldelser morer meg stort.

Inspirasjon for hobbykokker er en nyfunnet skatt! Maten er veldig lik den jeg liker å lage, men med nye vrier og overraskelser. Dessuten er det en som spiser fisk men ikke kjøtt som skriver den. Perfekt! Jeg håper vedkomne ikke slutter å blogge.

Ellers liker jeg å lese Det beste jeg vet, hvor Andreas Viestad raver om de deilige tingene han lager og spiser; jeg stikker i blant innom Ingvild liker matblogging - hun har gode hverdagsoppskrifter (men kanskje mest for kjøttetere) og søte bilder; Underbaraclara har mange deilige oppskrifter; og dessuten søker jeg støtt og stadig på forskjellige oppskrifter og havner på steder jeg aldri kommer tilbake til.

Kanskje dere kan tipse meg om noen andre bra matblogger og -sider?

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://thepioneerwoman.com/cooking/
Kjempefin matblogg..:)

Eva sa...

Å herrejemini! Den var helt fantastisk! Fikk lyst på middag og dessert kvart på ni om morgenen.

Anonym sa...

ja, den er veeldig skummel å se på når man er sulten:p

Tove sa...

Takk for denne! No kan eg kose meg med å lese matbloggar framover. Inspirert av deg har eg og starta matblogg - i tillegg til bokbloggen min. Velkommen innom!

Syltegeek sa...

Heftig, takk!

Ingvild S L sa...

Tusen takk for "reklamen"!

Eva sa...

Ingvild: Bare hyggelig :) Jeg vet ikke helt hvordan man lenker sånn fancy som "elitebloggerne" gjør. Du har skikkelig deilige kakebilder :D