lørdag 3. oktober 2009

Sjokolademakroner


Sjokolademakroner smaker deilig til en kopp kaffe eller te, og er en flott måte å bruke opp eggehviter som ligger og slenger i kjøleskapet. Jeg liker ikke å kaste mat, og sparer derfor på både eggehviter og eggeplommer, alt ettersom.

Disse makronene krever ikke visping av eggehvite, og de er sprø utenpå og myke og seige inni, akkurat som det skal være. de er så enkle å lage at det nesten er farlig. Oppskriften er fra Nigella Express.

Ca 25 makroner

200 gram malte mandler (jeg maler selv i food processor)
175 g melis
30 g kakao
2 eggehviter

Sett ovnen på 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Bland melis, mandler og kakao godt, så det blir en fin blanding. Tilsett eggehvitene og rør energisk til blandingen er klissete og henger godt sammen.

Bruk to skjeer eller hendene til å lage klumper på størrelse med en liten valnøtt eller den størrelsen du helst vil ha. Legg dem utover stekebrettet, de kan godt ligge ganske tett for de holder relativt godt på formen, og flyter ikke for mye ut.

Stek i ca 11 minutter. De kommer til å være litt myke når man tar dem ut men de stivner mer etter hvert.

2 kommentarer:

Strekker sa...

Nam!

Muligens idiotspørsmål: kan man fryse eggehviter/plommer som er til overs etter matlaging? Oppfører de seg som folk etterpå?

Eva sa...

Det er jo ikke et idiotspørsmål. Så vidt jeg vet går dette helt fint. Har sett det nevnt på trykk flere steder. Men jeg har aldri prøvd å fryse eggehviter selv, så jeg kan ikke gå 100 % god for dette.

Hvis man skal fryse eggehviter er det lurt å legge dem i fryseposer merket med antall hviter og datoen de ble fryst ned.

Lykke til!