fredag 9. april 2010

Spaghetti med tunfisk og oliven

En enkel, rask (og billig) pastarett som passer perfekt på en hverdag. Denne oppskrifen har jeg stjålet av min svoger, Witek, men jeg har selvsagt forandret masse så jeg håper at han ikke blir sur.


Et lite "cast of the characters"-bilde, ala Pioneer Woman.


Pasta med tunfisk og oliven (2 porsjoner)

200 gram pasta. Jeg brukte spaghetti. Witek brukte penne. Bruk det du liker best.
1 liten løk, finhakket. Jeg brukte rødløk. Witek brukte kepaløk.
2 fedd med hvitløk, finhakket
1 boks tunfisk, avrent
100 gram stenfrie oliven, hakket
olivenolje
salt og pepper
3-4 ss lettrømme

Sett på pastavannet og kok etter anvisningen på pakken. Finhakk løken og hvitløken og ha den i en panne med olivenolje og bittelitt salt. Surr på middels varme i fem minutter (eller til løken har blitt myk), og pass på at det ikke brenner seg. La tunfisken renne av seg i en sil og flak den opp. Finhakk olivenene og tilsett til løkblandingen. Rør godt rundt og tilsett tunfisk og pepper. Tilsett rømmen til slutt og ta stekepannen av platen. Rør rundt. Hell av pastaen og tilsett den oppi stekepannen eller omvendt, alt ettersom hvor stor gryte/stekepanne du har. Bland godt.
 

2 kommentarer:

Anja sa...

Hei:)
Fin blogg du har. Har fulgt deg en stund, og får stadig nye tips. Denne tunfisk pastaen ser jeg frem til å prøve. Har et innlegg på en tunfiskpasta selv.. den er enkelt og greit slik: Pasta,tunfisk & pesto

Kok en god posjon pasta ( skruer/rør/store makaroni, etc.), gjerne fullkorn. Hell av vannet og rør i noen spiseskjeer med pesto. Ha over en boks med tunfisk i vann (hell av vannet). Rør godt og kvern litt pepper over.
Jeg spiser denne retten også gjerne kaldt.

Ha en fin helg, her har vi sol og mulig vi tar årets første grillmiddag i helgen

Hilsen Anja

Eva sa...

Hei Anja! Tusen takk for hyggelig kommentar! Pastaretten din skal testes, den hørtes god ut :)