lørdag 8. mai 2010

Sitronmuffins

Når våren kommer smygende får jeg ekstremt lyst på bakverk med sitron i. Sitronkake, sitronmuffins, jeg har fortsatt til gode å lage tarte au citron, lemon meringue pie, og andre sitrondelikatesser. Sitron betyr sommer og vår for meg!

Her er oppskrift på Nigellas sitronmuffins. Oppskriften er fra Forever Summer og er halvert.

12 muffins:

125 g mykt smør
125 g sukker
125 g mel
2 egg
1 ts bakepulver
skallet fra 1 sitron, revet.
2 ss melk

Sett ovnen på 200 grader. Vask sitronen godt under lunkent vann. Skrubb gjerne med en potetskrubber, eller bruk økologisk, det er best (men ikke alltid like tilgjengelig). Kjør smør, sukker, mel, egg, bakepulver og sitronskall i en food processor. Tilsett melken til slutt og bruk "pulse"-funksjonen.

Hvis du ikke har food processor rører du smør og sukker mykt og hvitt. Så tilsettes eggene, ett av gangen, mens du rører. Så mel og sitronskall, og til slutt melken.

Fyll muffinsformer, ca trekvart vei opp. Jeg har et muffinsbrett med hull, og da kan man bruke vanlige, små muffinsformer. Hvis ikke passer denne røra i  12 av de store, "amerikanske" muffinsformene. Eller mange mange små.

Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.

Glasuren kan lages med enten melis og litt sitronsaft for rennende glasur, eller denne her, hvis man vil ha stiv og imponerende glasur.

2 kommentarer:

The Whitest Girl Alive sa...

Lemon Merangue Pie! Kan jeg onske meg det til frokosten 17? Aa som jeg gleder meg til aa lage min egen mat igjen! Har du faatt brukt chilliene i noe godt enda?

Eva sa...

Ja! Jeg kan prøve å lage det, det blir gøy! Jeg har ikke brukt chiliene, de er litt skumle. Jeg la dem i et lufttett glass i påvente av å finne på noe å bruke dem i.