lørdag 20. november 2010

Curly Whirly

 Curly Whirly er en kjempeelegant og veldig god kake som garantert kommer til å falle i smak. Mørke sjokoladelag, og en nydelig hvit kremostglasur. Glasuren er himmelsk som den er (kremost, smør, vanilje og melis), men det er enda bedre om man reduserer sukkermengden litt. Selve kakelagene er saftig og nesten karamellaktig, og løfter hele kaken til uante høyder.

Oppskriften fulgte jeg til punkt og prikke. Den finner du her: Curly Whirly. Konditor & Cook er et britisk konditori som jeg vet Nigella er fan av, og denne kaken har blitt veldig populær på ulike internettfora.

Jeg har hørt rykter om at den smaker enda bedre dagen etter at den lages.

For å få til de fine snurremønstrene på originalen er det best å bruke sjokoladesaus til is (den med masse tilsetningsstoffer fra Freia), for ekte sjokolade stivner og knekker og gjør det vanskelig å skjære i kaken. Jeg har bare drysset på litt bakekakao, som gir et lite hint bitterhet midt oppi alt det søte.

Siste slag for kaken: Den er ikke så fryktelig stor, så det går an å lage den til selskaper der dere ikke skal være så mange, eller som elegant dessert etter middag til 6-8 personer. Eller så kan man lage den til 4 og gi bort restene.
Lag denne kaken, jeg lover at den er kjempegod!

3 kommentarer:

Erik Sørflaten sa...

Hei Eva,

Vi liker veldig godt din blogg hvor du med stor iver og interesse skriver om mat og kokkerier. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste om dette og tilsvarende tema.

For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på erik.sorflaten@no.mslworldwide.com

På forhånd takk.

Med vennlig hilsen
Erik Sørflaten
MSL Oslo

Sylvi Inez Liljegren sa...

linker til deg!

Brownie sa...

Holder seg veldig godt til dagen etterpå også dersom man ikke klarer å spise alt på en gang ;)