lørdag 16. april 2011

Pastagrateng med tunfisk og ricotta

Jeg er alltid på jakt etter en deilig middag som er enkel å lage, smaker deilig, er forholdsvis rimelig og noe sunn. Her er en nydelig grateng som oppfyller alle disse kravene, og egner seg ypperlig som lørdagskosemiddag, når det er lov med noe som smaker godt og har massevis av ost i seg. Oppskriften er en veldig modifisert variant av en oppskrift fra Pascal Brodnicki. Servér med en stor bolle frisk salat med en god vinaigrette.


Pastagrateng med tunfisk og ricotta
Til 2-3 personer

250 g pasta (skruer eller penne)
1 boks tunfisk (180 g)
1 pakke ricotta (250 g)
1 dl matfløte
En god neve parmesan
salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, men gjerne ett minutt eller to kortere enn anvist. La tunfisken renne fra seg i en sil. Bland den med ricotta, salt og pepper. Hell av pastaen og bland den godt med tufisk- og ricottablandingen. Den er ganske tykk, så bland godt. Hell over fløten, og dryss over parmesan på toppen. Stek i ca 20 minutter, eller til osten er gyllen.




Server med en frisk salat. Velbekomme!

Ingen kommentarer: