onsdag 9. mai 2012

Lun salat med reker og fetaost

 Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra boken Sjømat, en av disse Spektrum-bøkene som det går tretten på dusinet av. Jeg kjøpte min i fjor høst, og må si at jeg ble litt inspirert, selv om jeg ikke aner om oppskriftene står til bildene. Salaten ble raskt en favoritt her i hjemmet, men jeg har sjelden lyst på salat i vintermånedene. Nå som våren i hvertfall tilsynelatende er her, med grønne trær og blomster, kommer salatlysten snikende.

Denne salaten er veldig mektig og god til middag på en vårdag. Du kan selvsagt erstatte og bytte og sløyfe ingredienser etter preferanse. Her er min versjon.


Lun salat med reker og fetaost

Til 3 personer

1 ss smør
1 fedd hvitløk
1 rød chilli
100 g reker, enten håndpillede eller i lake

1 boks kikerter, avrent og skylt
1 rød paprika
1 eske cherrytomater
2 ss frisk koriander
2 ss frisk basilikum
2 tynne vårløk, eller en tykk
1/2 boks mais (kan sløyfes)

1/2 pakke ruccola
100 g fetaost


Finhakk chilli og hvitløk, smelt smøret i en liten stekepanne og fres chilli og hvitløk til de begynner å dufte. Sett til side. Finhakk paprika, vårløk, og urter. Del cherrytomatene i to, og putt alt i en stor bolle. Tilsett kikerter og mais og bland godt.

Skyll ruccolaen godt og anrett porsjoner på tallerkner, eller på et stort fat. Legg over grønnsaksblandingen. Sett stekepannen med chilli og hvitløk på varmen igjen og ha i rekene. La dem så vidt bli varme igjennom. Anrett rekene på tallerkenen/fatet, og drypp chilihvitløkssmøret over salaten. Smuldre over fetaost. Servér som den er, eller med en god baguette. Men den trenger egentlig ikke brød til, fordi den er veldig mektig.


 Bon appétit!

5 kommentarer:

MDV CC L sa...

For en deilig salat! Jeg erstattet rekene med et lite spyd med grillet scampi, da det var alt jeg hadde. Et luksusproblem. Men: Godt!

Eva sa...

Wow, det hørtes kjempegodt ut! Sikkert enda bedre enn min variant :) Luksusproblem indeed :D

Jacta est alia sa...

For en deilig sommersalat!

Hørtes superdodt ut.

Bollefrua sa...

Dette fikk jeg rett og slett skikkelig lyst til å lage! Lekkert:)

Eva sa...

@Bollefrua: Takk for hyggelig kommentar! Den er veldig god!