mandag 21. mai 2012

Pai med hvit geitost, karamellisert søtpotet og spinat


Denne paien er inspirert av Heidi Pie fra Pieminister, et britisk firma som spesialiserer seg på pai. Jeg har prøvd å gjøre den om til en mere quiche-lignende pai med eggestand. Det er ikke så mye å si om denne paien annet enn at hele forsvant under en middag med to personer... den er veldig god. Lag den!

Pai med hvit geitost, karamellisert søtpotet og spinat
Til 2-3 personer

Paibunn:

125 g kaldt smør i terninger
180 g hvetemel
2 ss iskaldt vann

Fyll:

1 hel hvitløk
1 rødløk
1 stor søtpotet
250 g fersk spinat
100 g hvit geitost (for eksempel umoden chevre)
3 egg
1 dl matfløte
salt og pepper

Lag bunnen først. Kjør smør og mel til smuler i en foodprocessor. Når blandingen ligner havregryn tilsetter du vannet mens den fortsatt kjører. Når deigen så vidt begynner å klumpe seg tar du den ut og klemmer sammen til en ball og legger i kjøleskapet dekket med plastfolie. La den hvile i 30 min. Imens lager du fyllet.

Del hvitløken opp i fedd med skallet på og legg i en ildfast form. Skjær rødløken i skiver og legg i formen sammen med hvitløksfeddene. Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Legg i den ildfaste formen. Pass på at det er mellomrom mellom alle grønnsakene så de blir bakt, ikke kokt. Hell over litt nøytral olje og bland godt. Sett i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Visp egg og matfløte. Bland i geitosten - smuldre den opp med en gaffel. Krydre med salt og pepper.

Skyll spinaten godt. Legg den i en stekepanne og la den synke sammen. Klem ut vannet og legg til siden.

Når grønnsakene er godt stekt og karamelliserte tas de ut. Paideigen klemmes ut i formen og prikkes godt med en gaffel. Forstek bunnen i 10 minutter, eller til den ikke lenger er deigete. Fordel spinat, rødløk og søtpotet i formen. Ta hvert hvitløksfedd ut av det papirtynne skallet og fordel i paiformen. Hell over eggestanden med osten. Stek på 200 grader i 25 minutter, eller til den er pent gyllen. Server med en frisk, grønn salat.


1 kommentar:

Sylvia sa...

Hei! Jeg kom egentlig innom for å finne din oppskrift på Melanzane alla Parmigiana, men det glemte jeg fort (no dizrespecting) da jeg så denne. For en fristelse! Dette blir kveldens middag.