mandag 25. mars 2013

Linguine carbonara med laks og spinat

På "Spilled Milk", en podcast jeg liker godt, hadde de en gang en episode som het "Spouseless eating", altså hva man spiser når man er alene uten kjæresten. Hva spiser jeg når kjæresten min ikke er hjemme? Vel, det er forskjellige skoler når det kommer til dette temaet. Nigella mener at når man er alene kan man lage noe ekstravagant til seg selv, noe dyrt eller noe som man elsker men som kjæresten ikke kan fordra lukten av, for eksempel. Dette skjer aldri hos meg, men jeg liker ideen.

 Andre tenker at da kan man virkelig eksperimentere seg frem til smaker og retter som man ikke ville turt å servere - tenk om de ender opp som katastrofer som man må hive i søpla? Hvis man er alene hjemme når man eksperimenterer så går det hvert fall bare utover en selv, og for en matnerd og matblogger er det et mindre nederlag å spise brødskiver til middag selv, enn å i tillegg måtte servere det til noen andre. Og til slutt - sannheten: Jeg personlig spiser som regel noe som er lett og raskt å lage, og som kan lages bare til en person. Gryteretter og stuinger kan være greie å ta med seg på jobb neste dag hvis man har rester, men jeg syns det er enklest å lage noe lite og kjapt.

Her er mitt bidrag til en enkel og velsmakende rett til én person, som er god nok til å servere til mange hvis man føler for det. Ikke noen brødskiver i dag.

Hva spiser du når kjæresten din er borte?

Linguine carbonara med laks og spinat

Til 1 person

100 g linguine (eller spaghetti)
1 egg
3 ss fløte
masse sort, nykvernet pepper
1/2 pakke babyspinat, godt vasket!
100 g røkelaks i små terninger
1 vårløk, finhakket


Kok linguine etter anvisningen på pakken, husk masse salt i vannet. Visp egg og fløte og ha i masse sort pepper. Hell av linguinen når koketiden er over og ha den tilbake oppi gryten. Skru av varmen på platen og sett gryten på ettervarmen. Ha i egg- og fløteblandingen og rør godt til pastaen er dekket med sausen og, sausen har fått litt varme og blitt litt tykkere. Rør i vårløk, røkelaks og babyspinat. Ha over på en pen tallerken og server!

3 kommentarer:

Trine :) sa...

Her i hus blir det spist fisk, skalldyr, (og eventuelle andre ting fra havet), samt lam og får i alle fasonger. Eller rødbeter. :D Jeg har en kresen kjæreste:/ Om han er vekk lenge, så blir det av og til slått på stortromma med pinnekjøtt eller fårikål! mums..

Eva sa...

@trinesoppskrifter: Oi, da har du kresen mann! :) Jeg vet at min kjæreste koser seg med masse kjøtt når jeg er borte, siden jeg ikke spiser det.

Tilla sa...

Nå har jeg laget oppskriften din, men jeg byttet ut spagetti med fullkorns pastaskruer. Så hadde jeg grillet laks i. Det var utrolig godt!