søndag 17. juli 2016

Sommersalat med halloumi

Salat er deilig sommermat, og ofte liker jeg å spise salat til middag ute på balkongen. Da er deilig når salaten inneholder ulike elementer, som gir litt konsistensvariasjon. I denne salaten har vi frisk, knasende grønn salat, søte ovnsbakte grønnsaker, mettende linser, og stjernen i showet, salt og hvitløksdryppende halloumi. Oppskriften er inspirert av denne fra happyfoodstories.

Sommersalat med halloumi
Til 2-3 personer

1 rødløk
1 aubergine
1 middels stor søtpotet
1 pakke ferdig kokte linser
1 pose babyleaf salatmix (eller annen salat som faller i smak)
1 pakke halloumi
1 hvitløksfedd, knust eller finhakket eller revet på finmasket rivjern (hva enn du foretrekker, men bitene skal være bittesmå!)
2 ss olivenolje
2 ts rødvinseddik
salt og pepper

Varm opp ovnen til 200 grader celcius. Skrell og skjær rødløk i båter. Skrell søtpoten og skjær den i tykke staver (som ordentlig tjukke pommes frites). Skjær auberginen i skiver. Legg grønnsakene i en langpanne eller stor form, drypp litt olivenolje over, ha i salt og pepper og bland godt så grønnsakene er godt dekket av oljen. Stek grønnsakene i ovnen i ca 20 minutter, eller til de har blitt myke og gjennomstekte (og løken kan gjerne bli litt svidd i tuppene, det er bare godt!).

Mens grønnsakene er i ovnen kan du begynne med resten av opplegget! Vask salaten godt og legg den på et stort fat. Skyll linsene fra boksen godt under rennende vann. La dem renne fra seg og legg dem forholdsvis jevnt over salaten. 

Skjær halloumi i skiver, ca en halv cm tykke. Det er ikke så nøye, men det er best når de ikke blir for tynne, slik at de beholder noe saftighet etter steking. Ha halloumi i en tørr slipp-lett-stekepanne på litt over middels varme. La dem bli ordentlig brune på en side før du snur dem. Følg godt med. Når du snur dem, har du i 1 ss olivenolje, og har i hvitløken. Bruk stekespade og gni hvitløksoljen godt inn i halloumien.

Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige legger du dem forsiktig over linsene. Så har du den brunede, hvitløksduftende halloumien over på toppen, jevnt fordelt. Drypp over litt mer olivenolje og rødvinseddik, og smak til med salt og pepper. 

Til pynt har jeg hatt på litt basilikum.

Smaker himmelsk med hvitløksbrød.

Velbekomme!Ingen kommentarer: