lørdag 28. mars 2009

Crimes against humanity II

Food Network bringer amerikanere morsomme, oppfinnsomme og inspirerende matprogrammer. Sånne som vi ikke har her i Norge lenger. Men det finnes et sort får. Hun heter Sandra Lee og propagerer noe hun selv kaller Semi-Homemade Cooking, der hun bruker 70% butikkjøpte, ferdiglagede produkter og 30 % "kreativitet". Yh. Hun er kroneksempelet på hvordan man IKKE bør lage mat. Se bare på dette gyselige makkverket av en kake hun har stelt i stand.Æsj æsj æsj! Kjøpeglasur med vaniljeessens, kakao og kanel, pie filling? Og kjempestore lys? Acorns hun nevner er forresten Corn Nuts, friterte maiskorn med chips-krydder. Det er mange matbloggere eller "foodies" som er veldig skeptiske til mange av Food Networks programmer. Blant de mest mislikte er Rachael Ray, som vi kan se på TVNorge. Men selv om hun er ennerverende så står hun for en sann matglede, og hun bruker ferske ingredienser selv om hun sper på med så mye kyllingkraft at hun har fått et eget kyllingkraftmerke. Hehe. Sandra Lee derimot, hun kjøper ferdige ingredienser fulle av transfett, konserveringsmidler, sukker og andre uhumskheter. Så blander hun dem sammen og sier at det er hennes egne hjemmelagde produkt.

Hun kunne i det minste lært oss hvordan å piffe opp en kake fra posemiks, men nei. Her skal man virkelig ikke lære noen ting. I tillegg har hun silikonpupper og smaker aldri på maten sin. Så det så. For morsom, men slem, lesing sjekk ut disse linkene:

En saklig artikkel. En sint raljering.


Her er en test av en av Sandras oppskrifter. Jeg kan skjønne trangen til å bruke ferdigkjøpt paibunn, men det er jo virkelig noe av det enkleste man kan lage selv.

1 kommentar:

Lotte sa...

Æsj. Så ufyselig.