onsdag 8. april 2009

To pastaretter i farta

To deilige pastaoppskrifter som er gjort i en fei! Begge oppskriftene er beregnet til to personer.

Den første er etter mamma, men hun pleier å bruke fersk laks som hun steker i små terninger med salt og pepper. Det kan man også gjøre. Denne retten minner om en veldig modifisert carbonara, med den deilige, kremete eggesausen.

Den andre retten er helt min egen, og den er kjempegod om jeg får si det selv. En smakssterk saus. Møre aspargestopper. Salte og milde krepsehaler. Jeg har mange ganger eksperimentert med ferdigkokte reker og krepsehaler i pasta, og konklusjonen er at man må garnere dem på tallerknen, ellers blir de seige og ekle og ikke noe gode i det hele tatt.

Fløyelspasta

250 g tagliatelle
Ett egg pluss en eggeplomme
2 ss fløte
100 g røkelaks i små biter
50 g ruccola
salt og pepper

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, med masse salt i kokevannet. Gjerne 2-3 ts.

Lag sausen - visp egg og eggeplomme sammen med fløte, salt og pepper. Helst med en gaffel, så kommer det ikke så mye luft i. Det er viktig at sausen er godt blandet.

Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og slenger pastaen tilbake i gryten, og setter den på den avskrudde platen (som fortsatt er varm). Tilsett sausen og rør iherdig, så det ikke blir eggerøre, bare en klebete kremete gul saus. Rør i ruccola. Den har godt av litt varme.

Garner til slutt med røkelaks, gjerne rett på tallerknene, eller, hvis du vil servere pastaen på et annet fat, kan du tilsette laksen her.

Det hele skal ikke ta mer enn 10 minutter, og det er rask mat, spør du meg.


Pasta med asparges og krepsehaler

250 g tagliatelle eller penne (eller annen pasta som du liker. Kanskje ikke sommerfuglpasta.)
En pakke aspargestopper, eller fine, nye asparges
100 g krepsehaler/reker (eller kan sløyfes for vegetarversjon)
1 dl matfløte
3 ss revet parmesan
Skallet og saften av en liten halv sitron
En klatt smør
Salt og pepper

Kok opp pastaen etter anvisningen på pakken.

Skjær asparges i mindre biter, gjerne på størrelse med en halv finger. Hørtes det makabert ut? Stek dem i smør i en panne til de blir glinsende og begynner å bli nydelig intenst grønne. Tilsett så fløte og sitronskall. La fløten koke forsiktig opp i pannen, og ta den så av varmen. Smak til med parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Det skal bli en smaksrik, intens saus.

Hell av pastaen og bland inn asparges + fløtesaus. Gjerne i stekepannen. Overfør til tallerken og garner med krepsehaler, og gjerne litt friske urter. Basilikum tror jeg ville passet bra.

Voila!

Ingen kommentarer: