Men nå er jeg voksen, og interessen er tilbake! Mamma lager den beste rabarbrakaken, med fersk rabarbra rett fra hagen. Jeg har ikke samme privilegium nå som jeg bor i byen, så jeg gjør noe mer maskerende med den til tider småslappe rabarbraen som er å finne på ICA. Men det skal sies at det blir minst like godt! Jeg elsker surheten som skjærer gjennom sukkersmaken, og stikker litt i munnen. Prøv å finne rabarbra som er så rosa som mulig. Hvis ikke det går, tilsetter du bare litt mer sukker.
Rabarbrasmuldrepai (2-3 porsjoner)
ca 500 g rabarbra
1 dl sukker
Smuldrelokk:
75 g kaldt smør
2 ss sukker
2 ss usukret müsli (For eksempel ICA "I <3 eco", eller Fedon)
2 dl mel
Skrell rabarbraen så godt du klarer, og del den i biter på ca 3-5 cm. Legg dem i en kjele med sukkeret og kok opp. Ta kjelen av varmen.
Smuldre det kalde smøret med resten av ingrediensene med fingrene eller i en kjøkkenmaskin. Hvis du bruker foodprocessor må du være forsiktig så det ikke blir til en deig. Det skal være smuler og små klumper.
Hell rabarbra- og sukkerblandingen i en paiform eller en annen grunn form, og fordel smuldredeigen på toppen. Ikke vær bekymret for at det er for mye væske i rabarbrablandingen. Den kommer til å fordampe og bli seig og deilig etter å ha stått i ovnen.
Stekes på 200 grader i 20-30 minutter, eller til lokket er gyldent.
(Litt dårlig med naturlig lys i går, gitt. Ønsker meg speilreflekskamera.)
Servér med en god vaniljeis, crème fraîche, vaniljekesam eller bare som den er.
2 kommentarer:
Mmm smuldrepai er kjempegodt - og så lett å lage! Har ikke laget med rabarbra før, så det må jeg teste når jeg kommer hjem til rabarbraen i hagen om et par uker =)
Å, dette ble SÅ GODT! Var på favorittgården min i Nannestad i helga, og fikk blant mye annet godt med meg rabarbra. Av ulike grunner ble paien stående over natta før noen rakk å spise av den, men etter en rask oppvarming var rabarbraen helt utrolig seig og god! Hurra for paiene dine, Eva!
Legg inn en kommentar