fredag 28. august 2009

Vegetarpasticcio og konkurranse

Som svar på Veggie in Norway's konkurranse legger jeg ut denne deilige middagsoppskriften som jeg lagde på onsdag. Det er en vegetarisk pasticcio, en slags pastagrateng som ofte blir laget med ost og skinke. Men denne er helt autentisk italiensk og vegetarisk, og er inspirert av en oppskrift i Anna Del Contes bok "Classic food of Northern Italy". Den ble laget av fiskerkoner som hadde den klar til å servere med dagens fangst som deres menn kom hjem med. Var det ikke noe fangst ble det veggismiddag.

Det kan se ut som mye jobb med denne retten, men den er fryktelig enkel og grei og lage, og du kan variere grønnskene og osten du har i, etter din egen smak og lyst. Dessuten er den ikke så energikrevende etter at du har kuttet opp grønnsakene.


Vegetarpasticcio:

1 rødløk
1 liten aubergine
1 squash
3 store, modne tomater
1 stor rød paprika eller to små
1 fedd hvitløk, finhakket
fersk basilikum
olivenolje
300 g fullkonrnspasta
1 pakke mozzarella
salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Skjær aubergine og squash i skiver på ca 0,5 cm. Ikke lag skivene for tynne, da mister de saftigheten sin. Skjær paprikaen på langs til tykke strimler, og tomaten i tykke skiver. Skjær rødløken i tykke ringer. Strø over det hakkede hvitløksfeddet.

Legg alle grønnsakene i en lettoljet langpanne. Hold dem separert. Hell over litt olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Stek i ca 45 minutter eller til grønnsakene har blitt karamelliserte og myke.

I mens grønnsakene steker koker du pastaen etter anvisningen på pakken, men gjerne ett minutt eller to kortere. Hell av vannet og legg et tynt lag pasta i bunnen av en ildfast form. Legg så auberginer og litt av rødløken over. Legg på skiver av mozzarella, og så et lag pasta til. Legg på squash og paprika og litt rødløk og et lag mozzarella. Oppå det siste laget med pasta legger du tomatene og et siste lag med mozzarella. Sprinkle med litt olivenolje til slutt.

Stek gratengen i 15 minutter, fortsatt på 200 grader, til osten har smeltet. Ta ut og la den hvile i 5 minutter. Så strør du over litt basilikum og serverer.

Til 2-3 personer.4 kommentarer:

to vrange sa...

Det hørtes utrolig godt ut, og i grunnen ganske lettvint! Noe sånt må jeg definitivt teste en dag. Takker for konkurransebidrag, skriver deg på listen over deltagere. =)

Anonym sa...

Gratulerer! Du vant konkurransen:D

Eva sa...

Anonym: Takk :)

Christine Louise sa...

Nam, dette må jeg prøve en dag :)