fredag 21. august 2009

Panir

Å lage sin egen ost kan høres litt vel innviklet ut, men det er slett ikke vanskelig. Den indiske/pakistanske osten panir er lett som en plett å lage. Den er mild og kremet, og kan minne litt om cottage cheese eller ricotta. Den passer perfekt med krydrede, kruttsterke sauser fordi den temmer de sterke smakene. Den er klassisk i retten Saag panir, eller Palak panir.

Du trenger:

1 liter H-melk
saften av 1 sitron eller 2 lime

Kok opp melken i en stor kjele. Rør gjerne litt så den ikke brenner seg. Ta kjelen av varmen og tilsett sitrussaften. Rør godt rundt til du ser at melken skiller seg, og dekk til. La stå i ti til tjue minutter.
Hell av osteblandingen i et rent osteklede/tynt kjøkkenhåndkle som du legger i et dørslag. La det renne av seg i en times tid. Når blandingen er avkjølt løfter du opp ostekledet og klemmer ut den overflødige væsken.

Legg osten med kledet pakket tett rundt i press mellom to tallerkner. Vei ned med hermetikkbokser eller andre tunge gjenstander. Legg i kjøleskapet og la stå i noen timer.Slik ser dern ferdige paniren ut. Skjær i terninger og stek eller friter osten. Legg i din indiske/pakistanske saus of choice.Og vips har du laget din egen ost!

1 kommentar:

Anonym sa...

i love you!! hilsen pakistaner som ikke visste hvordan man lagde panir :-D