torsdag 7. februar 2008

Sesampanert, ristet laks med asiatiske grønnsaker



Sesampanert, ristet laks:

2 laksestykker (tint)
4 ss sesamfrø
2 ts havsalt (Maldon)
cayennepepper
1/2 ts mel
olje

Bland sammen sesamfrø, salt og cayennepepper og mel.
Vend laksen i blandingen til den er godt dekket på alle sider.
Stek laksen i en stekepannen på høyeste temperatur til sesamen
blir gylden. Fisken skal ikke bli gjennomstekt, den skal bare få
en delikat skorpe. Putt så laksen i ovnen på 175 grader til du er
ferdig med å lage tilbehøret.

Asiatiske grønnsaker

Grønnsaker av eget valg (vårløk, sukkererter,
vannkastanjer, brokkoli, paprika, hva enn du liker)
Jeg har brukt ICAs Asiatiske Wok-blanding
men det meste duger.
Soyasaus
ev. Fiskesaus

Stek grønnsakene på høy varme (gjerne i samme panne som fisken).
Tilsett resten av sesamblandingen hvis det er noe igjen. Krydre til
med soyasaus og/eller asiatisk fiskesaus. Når disse er ferdige (ca 6-8 min)
er fisken klar.

Serveres med nudler eller ris og en god dæsj asiatisk Sweet Chili Sauce.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Eva, dette så utrolig godt ut! Takk for tipset! :)

Eva sa...

Bare hyggelig! Det er veldig lett å lage :)

Tove sa...

Samd med Torunn. Dette såg verkeleg godt ut! Min betre halvdel gjekk forbi datamaskinen akkurat då eg las dette, og sa "Mmm. Det så godt ut. Kankje vi kan lage det en dag?"

Fin blogg, forresten. Kjem nok innom igjen. :-)

Eva sa...

Takk takk :)