torsdag 1. mai 2008

Helt Rått - sushi på SageneSe oppdateringen nederst!

Sted: Helt Rått ligger i Stockflethsgate 51, nedenfor Sagene kirke, og ovenfor ICA Sagene. Lokalene har høye vinduer med trepersienner og et lett asiatisk tema. I sentrum står sushi-baren som man dessverre ikke kan sitte ved. Det er satt ut vanlige, små (nesten litt provisoriske) bord og stoler, og veggene er dekorert med bilder med asiatiske motiver, og sushi-kart. Man får følelsen av et take away-sted, og det er også det de selger seg som, men det er god plass til å sitte der, og de har til og med gratis te til sine kunder. I tillegg er det noen sofaer hvor man kan sitte når man venter på bestillingen sin.

Meny: Helt Rått serverer stort sett sushi. Man kan velge mellom sushi-pakker (s, m, l), sashimi og sashimi/sushi-pakker. I tillegg kan man bestille enkeltbiter av maki, futomaki og sushi. De har varme retter og supper i tillegg, men det virker som om de fleste bestiller sushi på Helt Rått.

Pris: Prisene er helt fantastiske, egentlig. Liten sushimeny (8 sushi og 3 maki) koster kr 77,-, medium (10 sushi og 3 maki) kr 91,- og stor (10 sushi og 6 maki) kr 125,-. Ellers ligger prisene på ca 35-100 kr.

Mat: Vi bestilte stor sushimeny, og den var god. Sushibitene og makibitene var litt små, etter min smak, men vi ble mette. Presentasjonen var veldig vakker, med store fat uten noe rot. Hver bit fikk luft og plass til å vise seg frem, og garien er lagt nesten som en fin liten rose.

Vi fikk tre biter laks, som var veldig god; to biter tunfisk som også var god; to biter torsk - jeg er usikker på torsk som sushifisk, jeg har aldri sett dette noe annet sted, men den har en syrlighet som faktisk er ganske god; kamskjell, dekorert med sitron - litt usikker på sitronen her altså, den lager en slags ceviche i det øverste laget av det delikate kamskjellet; kokt reke, som for tiden er min favoritt var upåklagelig!; rødskjell - som er den biten jeg liker minst, selv om denne var grei; og makirullen var med laks og vårløk (?). Litt tørr ris etter min smak, i makien. Og den kunne kanskje vært litt mer spennende. Litt avocado i den, eller en tempura-roll! Åh!

Garien var saftig og god, ikke like pikant som jeg har smakt andre steder, og wasabien var grønn og deilig.

Konklusjon: Jeg har spist på denne restauranten mange ganger og kvaliteten er varierende, særlig på risen. I går var risen i sushien derimot upåklagelig. Helt Rått leverer god valuta for pengene, selv om de ikke er eksepsjonelt gode. Det er verdt en tur hvis man vil ha god sushi og føler seg lettere blakk. Det er hyggelig (om enn litt tom) stemning i lokalet, og betjeningen er veldig trivelig. Fisken er fersk og fint tilbredt, selv om bitene er litt ujevne. (Sikkert farlig for japanere, men spiller ikke så stor rolle for meg:). Det har til og med hendt opptil flere ganger at jeg har fått en (eller flere!) ekstra sushi/maki-bit! Helt Rått? Ja, det kan man vel si :)

Anbefales.

Info: Helt Rått, Stockflethsgate 51, 0461 Oslo. Åpent hver dag fra 14-22. Bestilling: 23409400


Update: Helt Rått har blitt pusset opp. De har fått mange nye varmretter, en sushibardisk man kan sitte ved, og en generelt mye hyggeligere stemning. (Nye farger på veggene, dempet belysning...) Lurer på om maten har blitt enda bedre den også.

Ingen kommentarer: