mandag 29. september 2008

Blabla?

Jeg liker ikke å bla i bøker. Romaner altså, eller sakprosa, pensum eller lærebøker. (Jeg gjør et lite unntak for kokebøker). Når jeg skal se på en bok, ja da ser jeg på boken. Jeg studere innbindingen, forsiden, vaskeseddelen og kanskje innsiden av omslaget, for å lese litt om forfatteren. Jeg liker ikke å bla. Det finnes allikevel mange som blar! Min kjære eier veldig mange bøker, og mang en gang har jeg vært med ham i bokhandler og antikvariat og blitt stående og vente i uforholdsmessig mange minutter. Jeg gjør meg ferdig i bokhandel raskt. Ser på tittel, forfatter, forside. Min kjære gjør det også, men han blar og kikker, leser fragmenter. Mamma gjør det samme. "Har du kjøpt en ny bok? Få se?" Så åpner hun boken (av og til brekker hun opp bokryggen, mest på sine egne bøker, for jeg roper nei!) og blar. Leser.

På samme grunnlag liker jeg ikke å lese fragmenter av bøker, for eksempel i artikler, anmeldelser eller blogger. Mange bokbloggere jeg leser og liker, siterer ofte passasjer fra romaner eller annen prosa. Jeg hopper glatt over, og leser heller omtalen. Jeg føler meg ikke rent lite rar.

Liker du å bla i bøker?

6 kommentarer:

Jørn Roeim sa...

Jeg elsker å bla. Jeg har funnet frem til mange gode bøker på den måten.

Anonym sa...

JA! Jeg elsker aa bla, akkurat som tehme melck. For samme hvor lovende forfatteren, navnet, omtalen osv er, saa er det sidene som skal underholde meg, som skal forhekse meg og gi meg lyst til aa vite hva som staar skrevet aller bakerst dersom jeg kjoeper/laaner boka. Hvis ikke er det lett aa bli lurt.

Aa bla er simpelthen livsforsikrig i boksammenheng:)

Eva sa...

Lurt ja.. man kan kanskje unngå bomkjøp på den måten. Men jeg klarer ikke. Hvis jeg skal se på teksten begynner jeg på første side. Det er nesten en tvangstanke.

Tove sa...

Eg blar også bare i kokebøker. Men eg les absolutt siterte fragment i bokmeldingar og bloggar. Det friskar opp omtalane og, tykkjer eg.

Anonym sa...

Sent ute kanskje, men hva mente du med vaskeseddelen???? Hehe, mulig jeg er helt på bærtur, men jeg ser for meg vaskeseddel på stoffbøker for babyer:D

Eva sa...

Vaskeseddel heter baksiden av boken der hvor omtale av innholdet, eller et utdrag står. I hvertfall ut ifra det jeg har lært :)