onsdag 11. november 2009

Linguine alla caprese

Linguine alla caprese - eller pasta med ovnsbakte cherrytomater, pesto og mozzarella.

Jeg har ikke blogget på lenge, men nå kommer eksamenstiden og da blir det nok litt hyppigere oppdateringer. Hva er vel bedre enn å utsette prestasjonsangsten med litt matlaging?

Denne retten er inspirert av Rachael Ray - ja, jeg vet, det er ganske ille. Men linguine alla caprese er en enkel og kjempegod rett som både er sunn, vegetarisk og rask å lage. Inspirasjonen er fra den klassiske insalata caprese, tomat- og mozzarellasalat med frisk basilikum. Her er dette overført til ovnsbakte cherrytomater - det lureste man kan gjøre med billige og vinterbleke cherrytomater. Jeg har forresten lest at noen grønnsaker blir sunnere av å bli varmebehandlet. Tomater er visst en av disse.


Linguine alla caprese

Du trenger en pakke med cherrytomater. Gjerne de litt billigere. De blir bedre i ovnen. Jeg hadde også noen gule cherrytomater som hadde mistet litt av spensten. Inn i ovnen med dem.



Ristede pinjekjerner til pynt. Ristes i tørr panne.


Linguine, eller spaghetti. Hva enn du liker. Linguine gir litt bedre tyggemotstand.


Mozzarella i små biter. Men ikke for små.



Til to personer:

1 pakke cherrytomater
1 pakke a 125 g mozzarella
200 gram linguine eller annen pasta
noen spiseskjeer pesto etter smak
ristede pinjekjerner til pynt


Bak tomatene i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Mens du venter på at pastavannet skal koke kan du skjære opp mozzarella og riste pinjekjernene.

Hell av vannet og bland pastaen med pesto først. Ta ut cherrytomatene fra ovnen og tilsett i pastaen. Bland veldig forsiktig så de ikke går helt i stykker.

Så kommer turen for mozzarellaen. Ha dem i pastaen. Da må man være enda mer forsiktig når man blander, ostebitene skal helst ligge på toppen og heller blande seg på tallerkenen.

Til slutt kan man pynte med pinjekjerner og den obligatoriske basilikumkvasten.




Velbekomme! Håper det smaker!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alla nam! Så fint, så enkelt og så riktig at jeg angrer på at jeg og en av sønnene akkurat spiste to pakker cherry (egentlig mini plomme) som snacks.
Har du prøvd å bake/steke tomatene med litt soya? En booster.
Yngve Ekern

Eva sa...

Yngve Ekern: Så hyggelig :) Nei, det har jeg ikke prøvd, men det skal jeg!

Lise Mette sa...

Mmm, det så skikkelig godt ut!

Eva sa...

Lise Mette: Hyggelig :) Det er virkelig en kjempegod og rask rett!