søndag 29. november 2009

Snickerdoodles


Snickerdoodles er kjeks som minner litt om serinakaker. De passer perfekt til jul med sin krydrete smak og søte form. Jeg tror de ville gjort seg supert som spiselige julegaver i en pen krukke eller kakeboks. Snickerdoodles har noe til felles med smultringer også, og de er perfekte å dyppe i tekoppen.

Oppskriften kommer fra den evig vakre og fantastiske Nigella, fra hennes bok "How to be a Domestic Goddess", som dessverre ikke er oversatt til norsk.

250 g hvetemel
1/2 ts malt muskat
3/4 ts bakepulver
1/2 ts salt
125 g romtemperert smør
100 g sukker pluss to ss til dynking
1 stort egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss kanel

Sett ovnen på 180 grader. Bland hvetemel, muskat, bakepulver og salt. Sett til side. Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn egget og vaniljeekstraktet. Bland inn de tørre ingrediensene til det blir en jevn deig.

Bland de to ss med sukker og ss med kanel på en tallerken. Lag baller på størrelse med valnøtter av kjeksdeigen, og rull dem i sukker og kanel. Legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Det kan hende du vil trenge to stekebrett.

Stekes i 15 minutter eller til de blir gyldne. La dem avkjøles i ett minutt på stekebrettet før du overfører dem til en rist til avkjøling.

Dette blir ca 32 kjeks.

4 kommentarer:

Anna sa...

Hurra - de ble kjempegode! Det er så fint altså: Hver gang jeg tenker "Å, jeg har lyst til å bake noe. Lurer på hva?" så titter jeg innom her, og finner nesten alltid noe bra. Takk takk, Eva! Tror jeg må lage flere før jul. Og -JA- de ER bedre enn serinakaker.

Eva sa...

Åh Anna, du er søt!:) Det var hyggelig at du likte dem, jeg syns også de er skikkelig gode! Si ifra hvis det er noe du vil ha en utprøvd oppskrift på så blir jeg litt ekstra inspirert!

Kathleen sa...

Nå tenkte jeg først at de hadde Snickerssmak. Sånn som sjokoladen.

Eva sa...

Kathleen: Ja, det trodde jeg også først, da jeg så navnet. Men de er veldig gode på sin egen måte (uten snickerssmak), og navnet har en eller annen rar etymologisk forklaring :)