torsdag 28. oktober 2010

Svar fra Stabburet

Etter mye om og men og litt ventetid kom svaret i går. Først litt bla bla bla svada jada jada vi skal ikke gi søtstoff til barn under tre år. Og så! Check it out i kursiv!

"Hei

Takk for et engasjerende og godt innspill til Nora Uten Tilsatt Sukker. Vi er opptatt av å tilby gode og trygge valgmuligheter for alle. De aller fleste av Stabburets syltetøyprodukter er uten søtstoff, eks. Nora Naturlig Lett, som du fremhever. Nora Uten Tilsatt Sukker er den eneste varianten fra Stabburet som er søtet med søtstoff fremfor vanlig sukker.  Alle produkter som inneholder søtstoff er merket på fremsiden med Inneholder søtstoff - nettopp for å gjøre det tydeligere for forbrukere og spesielt foreldrene.

Mange foreldre er bekymret over at barna får i seg for mye sukker. Nora Uten Tilsatt Sukker er et alternativ, søtet med sukralose, som er et søtstoff godkjent av Mattilsynet. Mattilsynet anbefaler imidlertid ikke å gi barn under 3 år produkter med søtstoffer ut fra et føre var-prinsipp, men ingen produkter skal merkes med
advarsler som følge av denne anbefalingen.

Barn under 3 år er ikke målgruppen for Nora Uten Tilsatt Sukker. Det er utviklet som et alternativ for dem som er opptatt å redusere inntaket av sukker - både for voksne og litt større barn og ungdom.

Vi tar med oss dine innspill inn i designarbeidet som pågår og kan opplyse om at bildet som er på dagens etiketter ikke skal benyttes videre.


Med vennlig hilsen
Stabburet AS"


Hurra! Takk, Stabburet.

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Wooooo! Heia! :-D

Kine sa...

Så bra!! Dette viser at det hjelper å si ifra!

Anonym sa...

Joda, bra initiativ, men du skyter deg selv i foten også, da....
Du klager på at det er vanskelig å skrive til dem, mens du selv kunne valgt andre knapper på bloggen for å la andre kommentere innleggene dine.
Hvorfor må jeg trykke på '2 kommentarer' når jeg bare ønsker å kommentere dette? Jeg ønsker da ikke å lese andres kommentarer; bare poste mine egne.