lørdag 11. desember 2010

Linsesuppe


Jeg lagde en utrolig god og lekker linsesuppe forleden dag. Oppskriften er fra Middelhavsmat av Cornelia Schinharl, men jeg har modifisert litt. Dessverre spiste jeg opp all suppen før jeg rakk å ta bilder, men jeg skal definitivt lage den igjen så da kommer det bilder etter hvert.

Denne linsesuppen er elegant, avstemt, har en god balanse mellom salt og syre og er i det hele tatt en ideel forrett, skulle jeg tro. Den er enkel å lage, tar ikke lang tid, og er mer enn summen av delene. En fin balanse mellom syre fra yoghurten, sødme fra gulrot og løk, og en kremet konsistens fra linsene.Bilde fra 2012: Linsesuppe
Linsesuppe
Nok til 2 personer som hovedrett eller 4 som forrett.

3 ss smør
1 løk
1 gulrot
100 g røde linser
5 dl grønnsaksbuljong
100 g yoghurt naturell
1 ss sitronsaft
salt
hvitt pepper
1 ts paprikapulver


Hakk løk og gulrot i terninger og fres dem i 1 ss av smøret i en kjele til løken har blitt myk. Dette bør ta omtrent 3-5 minutter. Ha i linsene og fres dem i ett minutt sammen med løken. Hell over buljongen og la det koke opp. Småkok under lokk på middels varme i 20 minutter, eller til linsene har blitt møre.

Kjør suppen til en jevn "mos" i gryten med en stavmixer. (Du kan også bruke blender, men dette er en mer risky affære og man må være litt erfaren og kjempeforsiktig). Tilsett sitron og yogurt og rør godt. Smak til med salt og hvitt pepper.

Smelt det resterende smøret sammen med paprikapulveret. Servér suppen i store tallerkner og dander med litt paprikasmør.

 Oppdatering: Her har jeg kjørt et par blader med koriander med i suppen, og så har jeg pyntet med frisk koriander.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Denne var kjempegod :)

Eva sa...

Så hyggelig!

Campbell sa...

Perfekt for en høstkveld. Deilig!