søndag 14. april 2013

Duftende gryte med sei og safran

Jeg spiser mye fisk til hverdags. I denne gryten har jeg brukt sei, som er en billig og bærekraftig fisk. Jeg syns sei egentlig er en litt kjedelig fisk, men i en himmelsk aromatisk saus med masse grønnsaker og en skvett fløte, kommer den virkelig til sin rett. Duftbasen heller mot det asiatiske, med ingefær, chili og hvitløk, mens sitronskallet og fløten dytter gryten i en mer fransk retning. Dette er lett, friskt og sunt. Mat til å bli glad av. Og den solgule fargen fra safranen med det grønne spinatinnslaget påkaller sommerfølelsen. Ikke bli skremt av alle ingrediensene, bare bruk det du har i kjøleskapet. Men ikke hopp over ingefæren og sitronen. Jeg har oppgitt ganske nøyaktige mål, men bare bruk så mye du selv ønsker av hver ingrediens.



Duftende gryte med sei og safran
3-4 porsjoner

1 ss nøytral olje
2-3 vårløk
1 sjalottløk
1 gulrot 
1/2 paprika
1 rød chili
2 cm ingefær, revet
2 fedd hvitløk, presset
1 potet
1 kryddermål safran
1/2 sitron - skall og saft
300 g sei i blokk eller seifilet
500 ml grønnsaksbuljong
100 ml kremfløte  
100 g spinat
salt og pepper
   

Finhakk alle ingrediensene i små biter til og med hvitløken. Skjær poteten i litt større terninger. Surr dem i stekepannen i et minutt. Tilsett så buljong og kok på lav varme i 10 minutter. Tilsett sei i biter og la fisken trekke til den blir gjennomvarm. Ha i resten av ingrediensene, og smak til med sitronsaft og salt og pepper. Ha i spinaten til slutt og rør om.

6 kommentarer:

segsky sa...

Den så deilig ut for en regnfull vårdag! Takk for en fin oppskrift.

Anonym sa...

Spennende rett og ikke komplisert å lage den. Takk, Eva, for fin oppskrift!

Unknown sa...

Denne var FANTASTISK god!

Arnfinn Folkestad sa...

Er det potetene som skal surrast først i eit minutt,so buljong, fisk og øvrige ingredienser heilt til slutt?

Arnfinn Folkestad sa...

Er det potetene som skal surrast først, så tilsetter ein kraft/buljong, fisk og øvrige ingredienser til slutt?

Eva sa...

Alle ingrediensene skal surres i stekepannen før buljongen tilsettes, og fisken skal i helt til slutt. Håper det var oppklarende :-)