lørdag 22. mai 2010

Lemon Meringue Pie

Til 17. mai lagde jeg Lemon Meringue Pie fra denne oppskriften. Jeg kan nesten ikke skrive den av, for jeg gjorde nøyaktig det som sto i oppskriften, og fulgte den til punkt og prikke. Resultatet var veldig tifredsstillende. Nydelig hvit marengs, syrlig og aromatisk sitronfyll og en luftig bunn. Jeg anbefaler virkelig denne oppskriften hvis man vil imponere!6 kommentarer:

gerhardsletten sa...

Hei Eva

Tror også den paien kalles "Key lime" pai i USA og tilhører gruppen "Dixy paier"

Laget en tilsvarende og den smakte godt

Eva sa...

Gerhardsletten: Jeg tror ikke det? Key lime Pie er da vitterlig laget med key limes, en type lime fra key øyene utenfor Florida? Jeg tror marengsen er valgfri i key lime pie, mens den er nødvendig i lemon meringue.

The Whitest Girl Alive sa...

Jeg må si meg enig med Eva her. Denne paien er slett ikke fra USA, den er så engelsk som de kan bli! Og så god som bare engelske paier kan bli også. Takk for smakebiten Eva, den var nydelig!

Hilde sa...

Hei Eva,

denne bare må prøves! må bare finne en passende unnskyldning nå...

Anonym sa...

Men, hva brukte du for "self-raising flour" ? Eller kan man få kjøpt nettopp det i norge også?
Og, "caster sugar" ? Brukte du melis?
Her herlig ut!
Takk:D

Eva sa...

Anonym: Jeg brukte bare vanlig mel, fordi jeg syns ikke det er så viktig at en paibunn hever seg. Jeg vil egentlig helst unngå det. I stedet for caster sugar (som er superfint sukker) brukte jeg bare vanlig sukker slik jeg pleier. Det har jeg aldri opplevd noen problemer med.