Denne retten er egentlig en renspikket sommerrett, herlig tilbehør til en grillaften, eller til en sommerlig pai. Aldelses ikke i sesong nå, men det må være lov til å drømme seg bort til en gresk strand i kalde, håpløse januar, mens man egentlig burde skrive på masteroppgaven. Den beste greske salaten får man selvsagt i Hellas. Det er noe med grønnsakene, de har en sødme som ikke kan sammenlignes med de norske grønnsakene, selv om de er aldri så gode i sesong. Dette er ikke en ren, gresk salat, og den inneholder ikke tomat eller agurk. Det er en herlig vri, som overrasker og smaker himmelsk.
Det var en tilfeldighet at jeg oppdaget at min mor har benyttet seg av samme konsept som Nigella Lawson, og kombinert søt vannmelon med salt feta og oliven. Men Nigella har som vanlig et lite triks i ermet. Hun legger rødløken i limesaft, slik at den mister sitt løksting. Her er originalen
Vannmelonsalat med feta og oliven fra Forever Summer
Til 4 personer
1/2 rødløk
2 lime
600 gram moden vannmelon
150 g fetaost (helst ekte gresk feta)
1 håndfull bladpersille
2 ss extra virgin olivenolje
75 g sorte oliven, gjerne uten sten
sort pepper
1. Skjær rødløken i tynne skiver, og legg den i en liten skål med limesaften, mens du lager resten av salaten
2. Skjær fetaosten og vannmelonen i terninger etter eget ønske og anrett på et fat eller i en bolle
3. Riv opp bladpersillen og bland den med vannmelonen og fetaosten
4. Strø over oliven, og så olivenoljen
5. Hell over løken og limesaften, og bland.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar