lørdag 18. august 2012

Mathallen på Vulkan

 Nå har jeg vært på matbloggertreff som Ina og Ina fra Matbloggsentralen arrangerte for å vise frem Norges største og første mathall. Det var veldig hyggelig å møte så mange flinke bloggere, og få fjes på alle navnene jeg har sett på Twitter og på bloggene. Og det var helt fantastisk å høre om det nye konseptet til mathallen. Dette stedet drives virkelig av mennesker som har en stor forkjærlighet og lidenskap for mat.

Mathallen kommer til å bestå av 31 ulike utsalgssteder - 28 butikker og 2 restauranter (hva er den siste? Hvem vet?). De får boltre seg på 3500 m2 på Vulkantomten. Det interessante med denne mathallen er at hver av aktørene er håndplukket for å sette sammen en velfungerende helhet som skal lokke til seg kunder av ulike slag - både hverdagshandlerne og dem som er ute etter mer spesielle ting. En liste over samtlige aktører blir etterhvert å finne på nettsidene deres, men intill videre kan man like Mathallen Oslo på Facebook for oppdateringer.

Det var mange interessante stands, og veldig mye informasjon og god mat å ta inn over seg (og smake på). Det kommer et lite bildebonanza, men jeg regner med at det kommer nærmere oppdateringer på de enkelte aktørene som er mest interessante for meg etter hvert, når hallen har åpnet.

Mathallen i Oslo ligger i Maridalsveien 17A og åpner 2. oktober! Husk det!

(For redelighetens skyld: Jeg har ikke mottatt penger for å skrive om Mathallen. Men jeg har spist noen smaksprøver. Og møtt mange kjempehyggelige bloggere).

Standen til Kulinarisk akademi, der jeg fikk et lite knivbrukskurs! Og ost! Nam!
Pai fra Hello Good Pie. Jeg elsker pai!
Nydelig brød fra Baker Nikolaisen
Og en kjempesøt eplemuffin fra Baker Nikolaisen, holdt av den flinke bloggersken fra Kjøkkenet
Makroner fra Baker Nikolaisen
En nydelig dessert som jeg ikke smakte på fordi jeg ble så mett, men nå angrer jeg. Også fra Baker Nikolaisen.
Jeg smakte rakfisk for første gang! Noe å legge til listen. Her er det varmrøkt fjellrøye fra Seterstad gård.

Fra TINEs stand. Kremost pisket med sukker og vanilje på kjeksbunn med bringebær og eplemos (tror jeg). 
Stand med fair trade-sjokolade, fairtrade-kaffe og andre herlige ting.
Isaac - en italiensk weissbier servert med ølgravet laks

Ølgravet laks

 Kamskjell fra Frøya.
 


En skummel breiflabb fisket i går. Jeg gleder meg nesten mest til Vulkan Fisk, og alle den herlige sjømaten de skal selge.
 

Så som dere ser er det bare å glede seg masse til Mathallen Oslo åpner dørene! Be there or be a breiflabb.

5 kommentarer:

StineK sa...

Kjekt å møte deg og håper vi treffes igjen ;)

Eva sa...

Ja! Veldig koselig! :)

trine sa...

Det er ikke bare-bare å spise, og holde goodiebags og fotografere samtidig nei!

Veldig hyggelig å hilse på deg, vi sees i mathallen:)

Elin sa...

Skulle så gjerne vært der- høres ut som paradis på jord! :)

Eva sa...

Trine: Ja, det var ikke lett! Bra du kunne hjelpe til ;)

Elin: Ja, det var litt som å være i mathimmelen! En veldig varm, klam, kunnskapsrik velduftende mathimmel :)