onsdag 15. august 2012

Gyllen omelett med fetaost

Omelett er en av mine favoritter når det gjelder lunsjmat. Enkel og kjapp å lage, vegetarisk og mettende. Jeg ville også spist denne til middag hvis jeg hadde dårlig tid og var sulten. Rødløken gir sødme, mens fetaosten gir syrlighet og saltsmak til de milde eggene. Fetaosten er svært salt, så vær forsiktig med saltet. Husk å bruke økologiske egg.


Gyllen omelett med fetaost 
Til 1 person

1 ts nøytral olje + 1 ts smør
1/2 rødløk
3 egg
2 ss matfløte eller melk
50 g fetaost
salt og pepper

Sett på grillelementet i stekeovnen på 200 grader. Skjær rødløken i tynne halvmåner. Varm oljen og smøret i en liten stekepanne. Tilsett løken og stek til den er myk, ca 5-6 minutter. Visp sammen egg og matfløte og tilsett pepper. Hell over løken og stek på middels varme til eggeblandingen begynner å stivne. Smuldre over fetaosten. Gratinér i ovnen i ca 3 minutter, eller til eggestanden har stivnet. Du må ha en stekepanne med jernhåndtak eller avtagbart håndtak for å gjøre dette. Hvis du ikke har det så bare dekker du stekepannen med en stor tallerken eller lokk til eggene har stivnet.
 

Spises med en salat eller som den er. Dryss gjerne over med en frisk urt som persille eller basilikum dersom du er så heldig å ha det for hånden.

3 kommentarer:

Lin sa...

Gosh, det så godt ut!
Denne skal jeg prøve!

Jacta est alia sa...

Den så helt fantastisk god ut! taklk for at du deler oppskrift!

Eva sa...

Tusen takk dere, jeg håper den faller i smak!